Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός και τώρα… Βαρκελώνη

by admin
3 views

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Μόουζες Ράιτ, που πέτυχε 21 πόντους, ενώ 17 πρόσθεσε ο ορεξάτος Άλεκ Πίτερς. Για τους Πατρινούς ο Τζορτζ Πάπας με 15 πόντους, και ο Κόφει με 16 ήταν τα πρώτα βιολιά για τον Προμηθέα Πατρών, που ήταν ανταγωνιστικός και στα 40 λεπτά της αναμέτρησης.

Ο αγώνας

Πολύ σοβαρό ξεκίνημα έκαναν οι Πειραιώτες, με τον Ουόκαπ να μοιράζει γρήγορα τη μπάλα και τον Φαλ να μην έχει αντίπαλο, κάτω από τις δύο ρακέτες. O ομογενής γκαρντ με τρίποντο έκανα το 8-2, με τον Παπαθεοδώρου να καλεί αμέσως ταιμ-άουτ, για να δώσει οδηγίες στους παίκτες του. Ο Χέιλ δεν είχε βρει ρυθμό, ο Κάουαν ήταν επιπόλαιος στην επίθεση του και ο Ολυμπιακός, έκλεισε την πρώτη περίοδο με καλάθι του Πίτερς για το 20-9.

Οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν το ρυθμό τους στη δεύτερη περίοδο με τον Χέιλ να ευστοχεί σε δύο συνεχόμενα τρίποντα και να μειώνει το σκορ 25-20. Ο Μπαρτζώκας έβαλε στο παρκέ τους Λαρεντζάκη, Φαλ και Πετρούσεφ και η αμυντική συμπεριφορά των παικτών του, άλλαξε προς το χειρότερο. Βέβαια το θετικό της υπόθεσης, είναι το γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι ήταν παραγωγικοί, με τον Ράιτ να μην έχει αντίπαλο στα κυβικά του. Το 44-36 και το συν οχτώ των γηπεδούχων, άφηνε ικανοποιημένους τους Πατρινούς, που ήταν ανταγωνιστικοί, ενώ οι Πειραιώτες, φαίνονταν πως το μυαλό τους ταξίδευε και λίγο στη Βαρκελώνη.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μήκος κύματος και στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου ο Ολυμπιακός οικοδομούσε μία διαφορά της τάξεως των δέκα πόντων (48-38), όμως ο Προμηθέας ήταν ζεστός από την περιφέρεια και κρατούσε επαφή με τον αντίπαλό του. Όσο περνούσε η ώρα ο πρωταθλητής Ελλάδος, έβγαζε την ποιότητα του στο παρκέ, ο Πετρούσεφ φαινόταν σε φόρμα και το 62-44, ύστερα από 30 λεπτά παιχνιδιού, ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση-νίκη.

Ο Τζορτζ Πάπας εκμεταλλεύτηκε τη χαλάρωση των πρώην συμπαικτών του και με συνεχόμενους πόντους, ανάγκασε τον Μπαρτζώκα να πάρει τάιμ-άουτ, ώστε να αφυπνίσει τους αθλητές του. Ο Ολυμπιακός έψαχνε τις συνεργασίες με πρωταγωνιστές τους Πετρούσεφ και Ράιτ, με τον Λαρεντζάκη να τους ταΐζει συνεχώς και το προπονητικό σταφ να του δίνει συγχαρητήρια. Βέβαια τα μετόπισθεν, υπολειτουργούσαν και το επιμέρους 8-16, είχε φέρει τον Προμηθέα στο μείον οχτώ (70-62). Από εκεί και πέρα οι βολές του Ράιτ και το έξυπνο παιχνίδι του Ουόκαπ, τελείωσαν το παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με σκορ 80-69.//ΜΠ

Τα δεκάλεπτα: 20-9, 44-36, 62-44, 80-69

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ