Εντάσεις και αποχωρήσεις στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Βόλου

by admin
1 views

Από την αποχώρηση των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, την αποβολή του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, Στέλιου Λημνιού με το αιτιολογικό διατάραξης λειτουργίας της συνεδρίασης επειδή κούνησε το δάχτυλό του, την αποχώρηση της παράταξης “Συμμαχία για τον Βόλο”, αλλά και δύο διακοπές σημαδεύτηκε η – για μια ακόμη φορά – επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.

Το “παρών” έδωσαν και πάλι πολίτες, ζητώντας να συζητηθεί το θέμα του ξυλοδαρμού του δημοτικού συμβούλου, Κώστα Γαργάλα από τον εκλεγμένο με την παράταξη Μπέου, δημοτικό σύμβουλο, Βασίλη Ζαχείλα. “Το θέμα θα τεθεί σε ειδική συνεδρίαση κατόπιν και του σχετικού αιτήματος της Συμμαχίας για τον Βόλο”, δήλωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Θάνος Θεοδώρου. Φίμωση από την Δημοτική Αρχή καταγγέλλουν οι μειοψηφίες,, ενώ σε δήλωσή του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Νίκος Παπαπέτρος, καταγγέλλει ότι ο Αχιλλέας Μπέος απείλησε πολίτες και ζήτησε να γίνουν συλλήψεις.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε τελικά μόνο με τους συμβούλους της πλειοψηφίας ενώ ανακοινώσεις εξέδωσε τόσο τη δημοτική αρχή όσο και οι αντιπολίτεύσεις, ενώ ο κ. Λημνιός που αποβλήθηκε απέστειλε ανακοινωση στην οποία ανέφερε το λόγο για τον οποίο ζητούσε το λόγο και επιθυμούσε να παρέμβει.

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής

Άκρως αποκαλυπτική υπήρξε η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις μεθοδεύσεις και τις πραγματικές προθέσεις των μειοψηφιών, που τράπηκαν σε φυγή αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα. Οι μάσκες έπεσαν, πολύ πιο γρήγορα είναι η αλήθεια απ’ ότι περιμέναμε, και οι πολίτες του Βόλου μπορούν πλέον να ξέρουν τι έχουν να περιμένουν από αυτές.

Η ομαδική αποχώρηση, αφού εξαντλήθηκαν όλες οι προβοκατόρικες και προκλητικές εκδηλώσεις από μέρους συγκεκριμένων συμβούλων, που συνοδεύτηκε από την μαζική αποχώρηση μερικών δεκάδων «μπαχαλάκηδων» που είχαν επιστρατευτεί για να εξυπηρετήσουν το σχέδιο της υπονόμευσης, με οχλαγωγικές εκδηλώσεις, είναι ο πλέον αδιάψευστος μάρτυρας ότι μόνο για την ανάπτυξη και την ευημερία της πόλης και των πολιτών δεν ενδιαφέρονται, αλλά μετέρχονται κάθε τρόπου για να υποβαθμίσουν το παραγόμενο έργο και να κατεβάσουν τον πήχη στο πολύ χαμηλό ύψος τους.

Δυστυχώς η απαράδεκτη αντιδημοκρατική τους συμπεριφορά θα συνεχιστεί, αφού η πολιτική αφέλεια, η ανικανότητα και η έλλειψη ευαισθησίας που τους χαρακτηρίζουν τους οδηγεί σε αυτό τον ολισθηρό και επικίνδυνο δρόμο, δηλαδή να το βάζουν στα πόδια αποφεύγοντας να τοποθετηθούν και να κριθούν στις μάχες για τα κορυφαία ζητήματα της πόλης και της ποιότητας ζωής σε αυτή,

Και προκαλεί πραγματικά θλίψη το πώς ο αυτοδιαφημιζόμενος και αυτοπροβαλλόμενος ως Αρχηγός της παράταξης, Νικ. Παπαπέτρος έφθασε στο έσχατο σημείο να σύρεται και να υπακούει στα καμώματα και τα τερτίπια του γνωστού σε όλους Λημνιού!

Η Δημοτική μας Αρχή, ωστόσο, που έχει ζυμωθεί μέσα στην κοινωνία, προέρχεται από τον λαό και δουλεύει για τον λαό, τον απλό πολίτη και όχι για δήθεν διανοούμενους και golden boys, συνεχίζει αταλάντευτα με βαθιά προσήλωση στη  Δημοκρατία, το Νόμο και πιστή στις δεσμεύσεις απέναντι στον πολίτη, τον αγώνα για το νέο Βόλο που ονειρευτήκαμε. Αυτοί ας ζήσουν με τους εφιάλτες τους που τους προκαλεί η απώλεια της νομής της εξουσίας και των ευεργετημάτων που αυτή χρόνια τους επέφερε.

Η ανακοινωση της Συμμαχίας για το Βόλο

Παπαπέτρος: Η δημοτική αρχή Βόλου αποκάλυψε για μια ακόμη φορά τη αντιδημοκρατική της νοοτροπία

Σε δήλωσή του για την επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου που οδήγησε στην αποχώρηση της παράταξής του, ο επικεφαλής της «Συμμαχίας για τον Βόλο» κ. Νίκος Παπαπέτρος τόνισε:

Από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος δεν έκρυψε την προκλητική του διάθεση απέναντι στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο, εκτοξεύοντας ξεδιάντροπα ευθείες απειλές εναντίον τους και ζητώντας να γίνουν συλλήψεις. Ενώ ο κ. Μπέος διατάρασσε ο ίδιος με την στάση του την συνεδρίαση του Σώματος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου βρήκε μια αστεία αφορμή για να αποβάλει από την αίθουσα τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξής μας Στέλιο Λημνιό, ισχυριζόμενος ότι προέβη σε διατάραξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή τόλμησε να ζητήσει τον λόγο!

Για άλλη μία φορά, η δημοτική αρχή αποκάλυψε την αντιδημοκρατική νοοτροπία, την αυταρχική της συμπεριφορά και τη δυσανεξία της στις δημοκρατικές διαδικασίες. Και αντί ο πρόεδρος να αποβάλλει τον δήμαρχο για διατάραξη, στοχοποίησε για μια ακόμη φορά συμβούλους της αντιπολίτευσης, κρατώντας μάλιστα κλειστά τα μικρόφωνα για τις μειοψηφίες, ώστε να μην ακούγονται και καταγράφονται οι αντιδράσεις τους.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι επιλογή μας να αποχωρούμε από τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, απαιτούμε όμως να τηρούνται ο στοιχειώδης σεβασμός και η νόμιμη διαδικασία του Κανονισμού Λειτουργίας. Από τη θέση που επέλεξαν οι πολίτες του Βόλου για εμάς, θα συνεχίσουμε τον αγώνα, ώστε να επανέλθει η πόλη στην κανονικότητα και να λειτουργούν οι θεσμοί της με όρους απόλυτης νομιμότητας.

Η καταγγελία του Στέλιου Λημνιού

Στην διακοπείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την Τρίτη 9/4/24 ο συνεργάτης του δημάρχου και αντιδήμαρχος  Μιχ. Καπουρνιώτης έσπρωξε βίαια και έριξε στο δάπεδο τον  ηλικιωμένο συνταξιούχο δικηγόρο κο Ιωάννη Παπατολια.
Το ακραίο γεγονός έγινε μπροστά στα μάτια του δημάρχου και του προέδρου, ο οποίος δεν τόλμησε να κάνει έστω και απλή παρατήρηση στον δράστη. Έγινε μπρος στα μάτια δεκάδων συμπολιτών που ήταν παρόντες στην αίθουσα συνεδριάσεων, λίγο πριν γίνει η διακοπή της συνεδρίασης.
 Σήμερα, στην πρώτη συνεδρίαση μετά από αυτό, θέλησα να καταγγείλω το συμβάν αλλά ο πρόεδρος αρνήθηκε επίμονα να μου δώσει τον λόγο.
Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ζητήσει την αποβολή μου από την συνεδρίαση, επειδή -όπως είπε – κουνούσα το δάχτυλο.
Με την παρούσα δήλωση μου αναδεικνύω την πράξη βίας και την χρεώνω σε όσους υποθάλπουν και προτρέπουν σε τέτοιες ενέργειες. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ