Βόλος: Έγκριση χρηματοδότησης 600.000 ευρώ για την αποκατάσταση της άρδευσης σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο

by admin
6 views

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης της Θεσσαλίας μετά τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή το Σεπτέμβριο του 2023, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, συνεργάστηκε τόσο με το Δήμο Ρήγα Φεραίου, όσο και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για την αποκατάσταση στις αρδευτικές υποδομές των Παρακάρλιων περιοχών της Μαγνησίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση κατά την προηγούμενη περίοδο ο Υφυπουργός είχε συναντήσεις με αγρότες και κατοίκους του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, ενώ διαδοχικές ήταν οι σχετικές συσκέψεις που έγιναν με το Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρη Νασίκα, και τα αρμόδια αυτοδιοικητικά στελέχη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα.

Σε συνέχεια της προεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και σε επικοινωνία με το Δήμο Ρήγα Φεραίου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, και δη τον Περιφερειάρχη, κ. Δημήτρη Κουρέτα, δρομολογήθηκε η έκτακτη χρηματοδότηση προς το Δήμο Ρήγα Φεραίου, ώστε να προχωρήσουν οι αποκαταστάσεις των ζημιών στις υποδομές άρδευσης της περιοχής και να διασφαλιστεί η παραγωγική κανονικότητα σε σημαντικό μέρος των καλλιεργήσιμων εκτάσεων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, μετά από απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, εκδόθηκε η Πρόσκληση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αναφορικά με πρόθεση χρηματοδότησης οργανισμών, πρώτου και δευτέρου βαθμού, για την αποκατάσταση ζημιών μετά από φυσικές καταστροφές, στην οποία και περιλαμβάνεται η πρόβλεψη χρηματοδότησης για αποκαταστάσεις αντλιοστασίων και σχετικών δικτύων άρδευσης στην περιοχή του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου μετά τις φυσικές καταστροφές του Σεπτεμβρίου του 2023. Πρόκειται για μία πρόβλεψη έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 600.000 ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ