Βρετανία: Ρεκόρ στις κλοπές καταστημάτων και στα αρχειοθετημένα αδικήματα

by admin
0 views

Τα αδικήματα κλοπής από καταστήματα έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τότε που άρχισε η καταγραφή αρχείων πριν από 21 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συνολικά καταγράφηκαν 430.104 παραβάσεις στην Αγγλία και την Ουαλία πέρυσι, αυξημένες κατά 37% από τις 315.040 τους προηγούμενους 12 μήνες. Τις στατιστικές δημοσίευσε την Πέμπτη (25/4) το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS) που περιέγραψε την τελευταία αύξηση ως «αξιοσημείωτη». Η έρευνα αφορά μόνο την Αγγλία και την Ουαλία καθώς είναι θέμα το οποίο επιβλέπεται από τις τοπικές κυβερνήσεις.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Αύξηση 13% σημειώθηκε επίσης στις ληστείες, και 74 τοις εκατό στις διαρρήξεις. Μακροπρόθεσμα οι ληστείες είναι σημαντικά λιγότερο διαδεδομένο, με τον αριθμό των αδικημάτων ωστόσο να έχει μειωθεί κατά 26 τοις εκατό από το 2003 , όταν ξεκίνησε η καταγραφή.

Παρόμοια χαρακτηριστικά δείχνει και το έγκλημα με μαχαίρι. Σημειώνεται αύξηση 7 τοις εκατό (χωρίς το Μάντσεστερ, το Ντέβον και την Κορνουάλη (λόγω προβλημάτων καταγραφής δεδομένων) αλλά υπάρχει μείωση από το 2015.

Με τις τοπικές εκλογές να πλησιάζουν στις 2 Μαίου αλλά και τις γενικές εκλογές σε λίγους μήνες, τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την αύξηση των παραπάνω εγκλημάτων και υπογραμμίζουν την ατιμωρησία των εγκληματιών καθώς σημειώνεται πολύ υψηλός αριθμός ανεξιχνίαστων εγκλημάτων.

«Αυτά τα συγκλονιστικά στοιχεία δείχνουν το μέγεθος της αποτυχίας των Συντηρητικών σε θέματα νόμου και τάξης με μια άλλη απότομη αύξηση του εγκλήματος με μαχαίρι και των ληστειών, και καταγράφουν υψηλά επίπεδα κλοπών σε καταστήματα όπου οι οργανωμένοι εγκληματίες μόλις το ξεφεύγουν.

«Ωστόσο οι εγκληματίες δεν συλλαμβάνονται ούτε πληρώνουν το τίμημα. Το 90% των εγκλημάτων παραμένουν ανεξιχνίαστα. Δύο εκατομμύρια εγκλήματα αρχειοθετηθήκαν χωρίς να έχει εντοπιστεί κανένας ύποπτος – συμπεριλαμβανομένου του συγκλονιστικού 74 τοις εκατό των διαρρήξεων. Αυτή είναι η επαίσχυντη κληρονομιά των Τόρις στην ποινική δικαιοσύνη. Η χώρα μας δεν έχει την πολυτέλεια να συνεχίσει έτσι», δήλωσε η σκιώδης υπουργός εσωτερικών Υβέτ Κούπερ.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κατηγορούν την κυβέρνηση των Συντηρητικών ότι έχει υπό την επίβλεψη της μια «επιδημία ανεξιχνίαστου εγκλήματος», καθώς τα νέα στατιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι περισσότερα από 2 εκατομμύρια εγκλήματα έμειναν ανεξιχνίαστα το 2023 ή 5.993 εγκλήματα κατά μέσο όρο κάθε μέρα.

Τα στοιχεία αποκαλύφθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών το πρωί της Πέμπτης (25 Απριλίου).

Το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών “ζητά επιστροφή σε ενισχυμένη κοινοτική αστυνόμευση, όπου οι αστυνομικοί είναι ορατοί και αξιόπιστοι, με χρόνο και πόρους για να επικεντρωθούν στην επίλυση των εγκλημάτων που επηρεάζουν περισσότερο τις τοπικές κοινωνίες”, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ