Έρχονται τα βραβεία του ελληνικού animation από την ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ

by admin
9 views

Το animated γεγονός της χρονιάς, τα Βραβεία “STRATOS” (Στράτος Στασινός) έρχονται το Σάββατο στις 30 Μαρτίου 2024 και ώρα 6:00 μ.μ. στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, (Hellenic American Union, Μασσαλίας 22, ΤΚ 10680, Αθήνα), από την ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ, την Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων

«Μία σημαντική εκδήλωση για την ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ είναι τα ετήσια βραβεία «STRATOS». Η βραδιά αυτή αφιερώνεται στο ελληνικό Animation, με τη βράβευση των καλύτερων ελληνικών ταινιών animation της χρονιάς. Φέτος σχεδιάζουμε να παρουσιάσουμε μία βραδιά αντάξια του ονόματος των βραβείων «Στράτος Στασινός», με περισσότερες κατηγορίες βραβείων και απώτερο στόχο η εκδήλωση αυτή να αποτελέσει σταθμό για τα βραβεία του ελληνικού Animation», δηλώνει ο Κωνσταντίνος Π. Κακαρούντας, Πρόεδρος της ASIFA HELLAS.

Έρχονται τα βραβεία του ελληνικού animation από την ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ
Γέγονε

Οι κατηγορίες των Βραβείων Animation για το 2024 είναι:

– Καλύτερης Ταινίας Animation

– Καλύτερης Φοιτητικής Ταινίας Animation

– Καλύτερης Σκηνοθεσίας για ταινία Animation

– Καλύτερου Σεναρίου για ταινία Animation

– Καλύτερης Σειράς Animation (ΤV Series, Web Series)

– Καλύτερου Music Video Clip Animation

– Καλύτερου Commission Animation Film (TVC, Digital Content, etc)

Έρχονται τα βραβεία του ελληνικού animation από την ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣΈρχονται τα βραβεία του ελληνικού animation από την ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ
Tales

Η επιλογή των ταινιών έγινε από τις συμμετοχές τους σε ελληνικά φεστιβάλ animation και ύστερα και από ανοιχτό κάλεσμα της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ.

Τα μέλη της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ ψήφισαν την τελική πεντάδα κάθε κατηγορίας, ενώ τη νικητήρια ταινία κάθε κατηγορίας θα αποφασίσει πενταμελής επιτροπή από τον ευρύτερο χώρο του κινηματογράφου και του animation. Η πενταμελής επιτροπή αποτελείται από τους Γιώργο Φρέντζο, Κινηματογραφιστή και Πρόεδρο της Ένωσης Διευθυντών Φωτογραφίας Ελλάδας (GSC) , Χριστίνα Μητροπούλου, Σεναριογράφο, Συγγραφέα και Ηθοποιό, Μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Emmy Awards και Επικεφαλής Ανάπτυξης του Athens Film Office, Αγγελική Σαλαμαλίκη, Animator, Σκιτσογράφο, Storyboard Artist, Annie di Dona, Animator, Illustrator, Colorist και Σέργιο Κοτσόβουλο, Σκηνοθέτη, Animator και περσινό νικητή στην κατηγορία καλύτερης ταινίας animation.

Έρχονται τα βραβεία του ελληνικού animation από την ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣΈρχονται τα βραβεία του ελληνικού animation από την ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ
Ready

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ, Κωνσταντίνος Π. Κακαρούντας και εκπρόσωποι καλεσμένων φορέων, μεταξύ των οποίων το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το ΕΚΟΜΕ, το Athens Film Office, το Enterprise Greece κ.ά. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι βραβεύσεις ανά κατηγορία, με παρουσιαστές της βραδιάς τους ξεχωριστούς καλλιτέχνες – ηθοποιούς – σκηνοθέτες – σεναριογράφους Φένια Αποστόλου και Πάνο Μπόρα. Τα κείμενα και οι εκπλήξεις της βραδιάς,εμπνευσμένα από το ελληνικό animation μέσα στο χρόνο και τις φετινές υποψήφιες ταινίες,θα είναιτων σεναριογράφων – σκηνοθετών και μελών της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ, Ταξιάρχη Δεληγιάννη και Βασίλη Τσιουβάρα.

Τα βραβεία που θα απονεμηθούν είναι μία ευγενική χορηγία της Rabbeats.

Έρχονται τα βραβεία του ελληνικού animation από την ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣΈρχονται τα βραβεία του ελληνικού animation από την ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ
70 χρόνια φίλων μουσικής

Τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας Animation και Καλύτερης Φοιτητικής Ταινίας Animation αθλοθετούνται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την Hellas Film, όπως κάθε χρόνο.

Στη συνέχεια στο φουαγιέ θα προσφερθούν βραβευμένα κρασιά από εξαιρετικές ποικιλίες, μια ευγενική χορηγία του Κτήματος Σεμέλη.

Έρχονται τα βραβεία του ελληνικού animation από την ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣΈρχονται τα βραβεία του ελληνικού animation από την ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ
Cat Postale

Τα Βραβεία “STRATOS” είναι αφιερωμένα στον μεγάλο Έλληνα Σκηνοθέτη και Animator Στράτο Στασινό.

Ο Στράτος Στασινός γεννήθηκε το 1945 στην Γραμμενίτσα της Άρτας. Σπούδασε κινούμενο σχέδιο και κινηματογράφο στην Ecole C.T.F. Gobelins, στο Παρίσι. Ασχολήθηκε με το σχέδιο, το κινούμενο σχέδιο, τη σκηνοθεσία και τη διδασκαλία. Ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κινουμένου Σχεδίου (CARTOON), διατέλεσε μέλος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της. Συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις της CARTOON που πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικές, κάθε χρόνο, χώρες της Ευρώπης (FORUM CARTOON, CARTOON MOOVIE). Οργάνωσε, ως καλλιτεχνικός διευθυντής, την Εβδομάδα Διεθνούς Κινουμένου Σχεδίου, το 1985 στην Αθήνα, στα πλαίσια της πρώτης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Πέθανε στην Αθήνα το 2009.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους τους φίλους του ελληνικού animation, αλλά και για όσους θέλουν να γνωρίσουν περισσότερα για την ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ και τις δράσεις της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ