Ένθετο Οικονομία: Δύο μήνες νωρίτερα «κλείνει» το πρόγραμμα Φωτοβολταϊκά στη Στέγη

by admin
4 views

Επισπεύδεται η ολοκλήρωση του προγράμματος Φωτοβολταϊκά στη Στέγη. Στους σχεδιασμούς του υπουργείου Περιβάλλοντος σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να να λήξουν νωρίτερα κατά 2 μήνες, στα τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου, οι αιτήσεις για το πρόγραμμα. Με την λήξη του μπαίνει τέλος και στη δυνατότητα ενεργειακού συμψηφισμού με βάση την ποσότητα της παραγόμενης ενέργειας. Για τις  νέες συνδέσεις φωτοβολταϊκών θα ισχύσει ο ταυτοχρονισμένος συμψηφισμός, δηλαδή κατανάλωση την ώρα της παραγωγής.

Η χρήση των νέων καυσίμων περιβαλλοντικά φιλικών στην ναυτιλία δεν θα επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό τις τιμές των προϊόντων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην μικρή ακόμα διαθεσιμότητα αυτών των καυσίμων ενώ οι μεγάλες προκλήσεις είναι οι γεωπολιτικές εντάσεις αλλά και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις υποστηρίζει ο Πρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρείας Fafalios Shipping και Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Πλοιοκτητών Φορτηγών Πλοίων Δημήτρης Φαφαλιός. 

Στον  δεύτερο αιώνα της ιστορίας της έχει περάσει η Ναυτεμπορική καθώς στις 8 Μαρτίου έκλεισε 100 χρόνια κυκλοφορίας. Ξεκίνησε το 1924 ως «Ναυτικόν και Εμπορικόν Δελτίον Πειραιώς». Στις σελίδες της αποτυπώθηκαν οι πιο σημαντικές εξελίξεις της ελληνικής και διεθνούς οικονομίας και του «επιχειρείν» ακολουθώντας και υιοθετώντας πάντοτε τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες.

Κενές παραμένουν ολοένα και περισσότερες θέσεις εργασίας στην οικονομία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνεχώς προβλήματα στην παραγωγή. Το τελευταίο τρίμηνο του 2023 ο αριθμός των κενών θέσεων αυξήθηκε κατά 82,1% ξεπερνώντας τις 38.000 όταν την αντίστοιχη περίοδο του 2022 ο αριθμός αυτός πλησίαζε τις 21.000. 

Οι κενές θέσεις εργασίας αφορούν μόνο στους μισθωτούς και δεν λαμβάνουν υπόψη τον πρωτογενή τομέα και τις δραστηριότητες των νοικοκυριών. Επίσης, δεν θεωρούνται κενές θέσεις εργασίας όσες καλυφθούν από μαθητευομένους χωρίς αμοιβή, εργολάβους, προσωπικό που επαναπροσλαμβάνεται ή επιστρέφει από άδεια και εσωτερικές μετακινήσεις στην επιχείρηση.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ