Άλμα στη τιμή του πετρελαίου μετά την πληροφορία για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

by admin
1 views

Αλματώδης ήταν η αύξηση της τιμής του πετρελαίου στο άκουσμα της είδησης της επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν, με το πετρέλαιο τύπου Brent  να ξεπερνάει τα 90 δολάρια το βαρέλι. Οι διεθνείς χρηματαγορές υποχωρούν, ωστόσο προς το παρόν η τιμή του πετρελαίου έχει παρουσιάσει διόρθωση.

Mια σχεδόν αντανακλαστική αντίδραση στις αγορές, καθώς περίμεναν ένα πλήγμα, ένα χτύπημα από την πλευρά του Ισραήλ. Δεν ήξεραν το πότε και σε ποια ένταση και σε ποιον τόπο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο, πως μετά από μισή ώρα άρχισε ο εξορθολογισμός γενικότερα στις αγορές όχι μόνο του πετρελαίου, αλλά και στον χρυσό και στις αγορές μετοχών γενικότερα, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Η συγκρατημένη στη συνέχεια αντίδραση είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξουν με μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης να έχει μια αρκετά πιο ψύχραιμη στάση.

Μένει να φανεί τι θα συμβεί από σήμερα μέχρι και το ξημέρωμα της Δευτέρας, που θα ανοίξουν οι αγορές στην Ασία για να δουν και πως θα κινηθούν.

Ο οίκος Moody’s εξετάζει διάφορα σενάρια. Ένα από αυτά, αρνητικό, έρχεται να πει ότι όσο συντηρείται σε υψηλό βαθμό αυτή η ένταση μεταξύ των δύο πλευρών και γενικότερα η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής βγάζει και δικαιολογεί τιμές πετρελαίου στα 90 και 90+ ανά βαρέλι, είναι ορατός ο κίνδυνος μιας ύφεσης και κυριότερα αυτό αφορά στην ευρωπαϊκή οικονομία, γιατί ούτως ή άλλως είναι σε μια φθίνουσα πορεία και έχει έναν ασθμαίνοντας ρυθμό.

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Γελαντάλις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ