Καρδίτσα: Προχωρά η μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών από τον ποταμό Λείψιμο

by admin
0 views

Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας έγινε παρουσίαση της υδρολογικής και υδραυλικής μελέτης από τους μελετητές, η οποία αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία τμήματος του Νομού Καρδίτσας, που περιλαμβάνει τους οικισμούς Καρποχωρίου, Αγ. Θεοδώρων, Γοργοβιτών, Σταυρού και Προδρόμου που πλημμυρίζουν συχνά από τα νερά του Λείψιμου ποταμού.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η εκπόνηση όλων των αναγκαίων επιμέρους μελετών, για την εξασφάλιση της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής κατά μήκος του ποταμού Λείψιμου, από την τάφρο εκτροπής του προς τον ποταμό Καλέντζη στο ύψος του οικισμού Καρποχωρίου, μέχρι τη συμβολή με τον ποταμό Ιταλικό.

Καρδίτσα: Προχωρά η μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών από τον ποταμό Λείψιμο

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ

Η μελέτη παρουσιάστηκε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ Κώστα Τέλιου, των εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων Κώστα Μπαρμπούτη και Αθηνάς Πέτσα,  των στελεχών  της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων των Προέδρων και εκπροσώπων των Τοπικών Συμβουλίων Καρποχωρίου, Αγ. Θεοδώρων, Γοργοβιτών, Σταυρού και Πρόδρομου. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης έγινε εποικοδομητική συζήτηση με προτάσεις και παρατηρήσεις, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από τις πλημμύρες.

Οι επιμέρους μελέτες που εκπονούνται είναι οι κάτωθι:

Τοπογραφική μελέτη

Υδρολογική μελέτη

Υδραυλική μελέτη – Έλεγχος ανομοιόμορφης ροής

Διευθέτηση κοίτης

Γεωτεχνική έρευνα και μελέτη

Γεωτεχνική προμελέτη αναχώματος

Η σύμβαση για τη μελέτη υπογράφηκε πριν από 8 μήνες περίπου, μεταξύ της Περιφέρειας και του οικονομικού φορέα «ΑΔΚ ΑΡΩΝΗΣ – ΔΡΕΤΤΑΣ – ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.» με συνολική δαπάνη 199.909,74€, η ολοκλήρωσή της εκτιμάται για το τέλος Ιουνίου 2024 και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του έργου «Αντιμετώπιση Φυσικών καταστροφών του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ιανός» στην Π.Ε Καρδίτσας. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ