Τέμπη: Συγκεντρώσεις μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών. Μαζική η πορεία στον Βόλο

by admin
6 views

Μαζική ήταν σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο του Βόλου η πορεία μαθητών και φοιτητών που ζήτησαν δικαιοσύνη για τα Τέμπη.
Οι μαθητές και φοιτητές άρχισαν να συγκεντρώνονται στις 11 το πρωί, έξω από τον Θόλο του Π.Θ. αι αφού έγιναν ομιλίες, η πορεία ξεκίνησε με τη συμμετοχή πολλών εκατοντάδων.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα ήταν προγραμματισμένη στις 12:00 το μεσημέρι, με σημείο συνάντησης τα Προπύλαια, ενώ στη Θεσσαλονίκη είναι προγραμματισμένη επίσης για τις 12:00.
Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο θα κλείσουν στις 11 το πρωί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση.
Παράλληλα σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετέχουν με τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας από 11:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι.

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας

«Καλούμε τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές μας στην Αττική αλλά και σε όλη τη χώρα να βγούμε στους δρόμους ακόμα μια φορά ενάντια στο έγκλημα των Τεμπών. Την Κυριακή 26/1 ήμασταν εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα, όλες αυτές τις μέρες πολλά σχολεία κάνουν καταλήψεις, αποχές, δράσεις και πορείες. Ήρθε η ώρα να ακουστούμε ξανά, σαν μια γροθιά οι μαθητές όλης της χώρας.

Γιατί το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί, δε θα συγκαλυφθεί! Η γενιά μας το ορκίστηκε και θα το κάνουμε πράξη με τους αγώνες μας. Κόντρα στην προσπάθεια συγκάλυψης, εμείς θα κάνουμε την αλήθεια να λάμψει. Γιατί δεν συγχωρούμε τους ενόχους. Το κράτος –όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα– η ίδια η εταιρεία, πρέπει να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει.

Γιατί θέλουμε να υπάρξει πραγματική δικαιοσύνη. Για τα παιδιά στα Τέμπη, τις οικογένειές τους και για εμάς. Και αυτό σημαίνει να μπει τέλος στην πολιτική που οδήγησε στο έγκλημα και που είναι ακόμα εδώ παντού γύρω μας. Είναι στα σχολεία μας που πέφτουν ταβάνια, πόρτες και παράθυρα. Είναι στα ΜΜΜ που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Είναι στα γήπεδα στις γειτονιές μας. Είναι στους χώρους εργασίας των γονιών μας. Στις φωτιές και στις πλημμύρες. Είναι η πολιτική που υπολογίζει μόνο το κέρδος, που μετρά την ανθρώπινη ζωή σαν κόστος.

Όσα ψέματα και να λένε κράτος – κυβερνήσεις – εταιρεία για να καλύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους, η αλήθεια είναι μία: Τα κέρδη τους στέρησαν το οξυγόνο στα παιδιά στα Τέμπη. Και στερούν το οξυγόνο κάθε μέρα στις δικές μας ζωές και στα όνειρά μας, στη χώρα μας, στην ΕΕ και σε όλο τον κόσμο.

Συνεχίζουμε! Όσο μας στερείτε το οξυγόνο – τόσο ο αγώνας μας θα δίνει ανάσα για τη ζωή μας. Όσο λέτε ψέματα- τόσο θα αγωνιζόμαστε για την αλήθεια και το δίκιο. Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί. Είτε με τα κέρδη – είτε με τη ζωή».

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ