Tα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών μπροστά στις αυτοδιοικητικές κάλπες

by admin
3 views

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί και αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος προχώρησαν σε δηλώσεις για το πολιτικό μήνυμα που θα βγει από τις κάλπες σε Δήμους και Περιφέρειες.

Κυριάκος Μητσοτάκης – «Σήμερα η μεγάλη γιορτή της Αυτοδιοίκησης, ψηφίζουμε για μια καλύτερη καθημερινότητα»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε στο πρώτο Λύκειο Κηφισιάς. Τον υποδέχθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Ψηφίζουμε για Δημάρχους, ψηφίζουμε για Περιφερειάρχες, ψηφίζουμε για μια καλύτερη καθημερινότητα, για ποιοτικές υπηρεσίες πρόνοιας, υγείας, για αναπτυξιακή δυναμική» υπογράμμισε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κρύψει ότι έχει δώσει πολιτική διάσταση στις εκλογές για τις 13 Περιφέρειες της χώρας και τους τρεις μεγάλους Δήμους και αυτό διότι θέλουμε πρωτίστως στις Περιφέρειες να εκλέξουμε ανθρώπους οι οποίοι να ασπάζονται το όραμά μας για μία καλύτερη Ελλάδα, με έντονη αναπτυξιακή δυναμική».

«Από εκεί και πέρα οι πολίτες θα επιλέξουν ελεύθερα τους τοπικούς άρχοντες που αυτοί κρίνουν ότι θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τις δικές τους τις ανάγκες» είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

Ακόμα ανέφερε «η Κυβέρνηση έχει στηρίξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση με πολλά νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και έχει προσθέσει μάλιστα με το πρόσφατο νομοσχέδιο, νέες διατάξεις που αφορούν τη διαφάνεια και τη λογοδοσία των Δήμων. Από εκεί και πέρα η κρίση περνά στα χέρια των πολιτών και ως προς τον πολιτικό απολογισμό της κάλπης θα έχουμε την ευκαιρία να τον κάνουμε σήμερα το βράδυ».

«Καλημέρα σε όλες και σε όλους και καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Tα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών μπροστά στις αυτοδιοικητικές κάλπες

Σ. Κασσελάκης: Οι Έλληνες πρέπει να επιλέγουν τους τοπικούς υπηρέτες τους

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης.

Δήλωσε ότι: «άκουσα νωρίτερα τον πρωθυπουργό να λέει ότι σήμερα είναι η μέρα που οι Έλληνες επιλέγουν τους τοπικούς άρχοντές τους. Νομίζω έχει έρθει η μέρα να αλλάξουμε την ορολογία. Οι Έλληνες πρέπει να επιλέγουν τους τοπικούς υπηρέτες τους, ανθρώπους που έχουν προϋπηρεσία στην εργασία, στην κοινωνία , με καθαρά χέρια. Ανθρώπους που είνα εδώ να υπηρετήσουν τον Έλληνα και την Ελληνίδα, χωρίς αλαζονεία και πάνω πάνω από όλα με διαφάνεια. Σήμερα καλώ τους Έλληνες και ειδικά τους νέους και τις νέες μας να έρθουν στις κάλπες και να στείλουν ένα μικρό μήνυμα: ότι η Ελλάδα δικαiούται καλύτερη μοίρα από κακοδιαχείριση, από αμέλεια και πάνω από όλα από τη σπατάλη που χρεοκοπεί τη χώρα στο μακροπρόθεσμο. Το είδαμε και στη Θεσσαλία, το βλέπουμε σε όλη την αλυσίδα του μπλε κράτους. Σήμερα είναι η γιορτή της αυτοδιοίκησης, αλλά πάνω από όλα πρέπει οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να ψηφίσουν για ένα πιο δίκαιο κράτος στην άμεση ζωή τους που είναι η αυτοδιοίκηση. Έχετε ακόμα χρόνο, πηγαίντε και ψηφίστε».

Tα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών μπροστά στις αυτοδιοικητικές κάλπες

Νίκος Ανδρουλάκης: Δίνουμε την μάχη για να ηττηθεί το συγκεντρωτικό μοντέλο αυτοδιοίκησης Μητσοτάκη

«Αγωνιζόμαστε με προοδευτικά ψηφοδέλτια, δίνουμε τη μάχη για να ηττηθεί το συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης Μητσοτάκη που απέτυχε παταγωδώς» δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στον τόπο καταγωγής του το Ηράκλειο Κρήτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης

«Το ΠΑΣΟΚ στήριξε διαχρονικά, νομοθετικά και πολιτικά την αυτοδιοίκηση με ενισχυμένους πόρους και υπηρεσίες κοντά στον πολίτη. Την αυτοδιοίκηση της αποκέντρωσης. Την αυτοδιοίκηση της περιφερειακής ανάπτυξης. Αυτή η αυτοδιοίκηση θέλουμε να είναι ο αποψινός μεγάλος νικητής και όχι το μοντέλο διοίκησης του κ. Μητσοτάκη που θέλει 13 περιφερειάρχες να τον υπηρετούν ώστε να είναι το δεξί χέρι του Μαξίμου σε όλη την Ελλάδα. Αυτό το συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης που απέτυχε παταγωδώς τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τους τελευταίους τρεις μήνες με τις βιβλικές καταστροφές, με την ακρίβεια να καλπάζει, με την απαξίωση των θεσμών και της Δημοκρατίας, θέλουμε απόψε να ηττηθεί. Και γι΄αυτό αγωνιζόμαστε με προοδευτικά ψηφοδέλτια με ένα κίνημα αυτοδιοικητικό δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στον πολίτη».

Tα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών μπροστά στις αυτοδιοικητικές κάλπες

Δ. Κουτσούμπας: Να βγει δυνατός ο λαός από την κάλπη

Στο 2ο Γυμνάσιο της Νέας Ιωνίας Αττικής άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας.

Αμέσως μετά δήλωσε πως: «Σήμερα ψηφίζουμε για δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με το γαρύφαλλο, για να βγει δυνατός ο λαός από την κάλπη, γιατί ακριβώς τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι δήμαρχοι, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν, θα θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση των πολιτών, του λαού, γιατί ακριβώς ενδιαφερόμαστε για τις ανάγκες των πολλών, του ελληνικού λαού και όχι για τα κέρδη των λίγων».

Tα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών μπροστά στις αυτοδιοικητικές κάλπες

Δημήτρης Νατσιός: Να επιλέξουμε ανθρώπους φιλότιμους που θα βοηθήσουν τους πολίτες

«Οι πολίτες επιλέγουν τους ανθρώπους, τους άρχοντες, που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά τους. Σε τι δρόμους θα οδηγούν, σε ποια σχολεία θα πάνε τα παιδιά τους. Γι΄αυτό τα κριτήρια επιλογής είναι πολύ αυστηρά. Να επιλέξουμε ανθρώπους που θα είναι έντιμοι, αξιοπρεπείς, φιλότιμοι. Άνθρωποι οι οποίοι με εκκλησιαστικό φρόνημα θα βοηθήσουν τους πολίτες» δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός.

Tα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών μπροστά στις αυτοδιοικητικές κάλπες

Β. Στίγκας: Ελπίζω ο ελληνικός λαός να έχει ένα καλό κριτήριο να μπορέσει να εκλέξει τους ικανότερους

Εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας, δήλωσε ότι «Σήμερα όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες προσερχόμαστε στις κάλπες για να εκλέξουμε Δημάρχους, Περιφερειάρχες, αλλά και συμβούλους. Εύχομαι και ελπίζω ο ελληνικός λαός να έχει ένα καλό κριτήριο να μπορέσει να εκλέξει τους ικανότερους διότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων πλην ελαχίστων εξαιρεσέων. Θα ήθελα επίσης σε όσους εκλεγούν να δώσω μία συμβουλή να είναι μακριά από κόμματα και χρώματα διότι αυτή η εξάρτηση μόνο κακό κάνει στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και στη χώρα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ