“Shaken or stirred?” Ο συγγραφέας του βιβλίου “Οργάνωση & Λειτουργία του BAR”, Ευάγγελος Μαμαλούκος μιλά στον SPORT FM

by admin
5 views

Στην εκπομπή Ennitime is a good time του Sport fm 89,5, φιλοξενήθηκε σήμερα, τη παραμονή της παρουσίασης του βιβλίου “Οργάνωση & Λειτουργία του BAR” (εκδόσεις ΗΒΗ), ο συγγραφέας του κος Ευάγγελος Μαμαλούκος που μίλησε για το πως γεννήθηκε η ιδέα, πόσο σημαντικό είναι για την εστίαση, τον τουρισμό αλλά και τη ψυχαγωγία μας, το σωστά οργανωμένο μπαρ και αναφέρθηκε επίσης και στις “βιογραφίες” και τα ιστορικά στοιχεία για τα περισσότερα ποτά που μπορεί κανείς να μάθει, διαβάζοντας το βιβλίο του.

Ακούστε την συνέντευξη

Η παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 7μμ στο πατάρι του βιβλιοπωλείου ΗΛΙΟΣ (Παύλου Μελά 25β & Ερμού). Για το βιβλίο θα μιλήσουν : ο Νικόλαος Σαρούκος (Προϊστ. Ελέγχ. Επιθεωρ. Τουριστ. Αναπτ. Θεσσαλίας – Υπουργείου Τουρισμού) και ο συγγραφέας. Συντονίζει η δημοσιογράφος Έννη Λεβέντη.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΗΒΗ – βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΣ (Π. Μελά 25β, Βόλος 2421076424) και ηλεκτρονικά www.hbhbooks.gr & σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία της Αθήνας.

Οργάνωση & Λειτουργία του BAR

Το βιβλίο είναι μια γνωριμία με τα αλκοολούχα ποτά, τα μη αλκοολούχα, τις οικογένειες και τα ανεξάρτητα cocktail. Ένα βιβλίο οδηγός για όσους ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το BAR.
Περιλαμβάνει οδηγίες και κατευθύνσεις για του εκκολαπτόμενους επαγγελματίες (ιστορία του Bar, στο ξενοδοχείο, τεχνικές παρασκευής και εκτέλεση παραγγελίας αλλά και λειτουργίας της επιχείρησης). Ξεχωριστό κεφάλαιο με το Bar Marketing.
Αλλά και για τους λάτρεις του είδους οδηγίες για την σωστή παρασκευή των ποτών και την εκτέλεση των cocktail.

Βιογραφικό του συγγραφέα

Ο Ευάγγελος Μαμαλούκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καρδαμύλη της Μεσσηνιακής Μάνης, αλλά ζει στο Βόλο με την οικογένειά του. Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (ΑΣΤΕΡ) το 1975. Μετά τη στρατιωτική του θητεία για ένα χρόνο ήταν καθηγητής βασικής εκπαίδευσης στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Πάρνηθας. Από το 1979 μέχρι το 1998 εργάστηκε σε διάφορες θέσεις σε ξενοδοχεία, ενώ διετέλεσε διευθυντής στα ΞΕΝΙΑ (Τσαγκαράδας, Πορταριάς). Από το 1998 μέχρι το 2013 που συνταξιοδοτήθηκε εργαζόταν ως υπάλληλος ΕΟΤ Θεσσαλίας με αρμοδιότητες στην αδειοδότηση και έλεγχο τουριστικών επιχειρήσεων. Παράλληλα, πιστοποιήθηκε από το ΕΚΕΠΙΣ για διδασκαλία ενηλίκων και από το 1992 δίδασκε σε διάφορα ΚΕΚ-ιδιωτικές σχολές στον κλάδο του τουρισμού (εστιατορική τέχνη, ξενοδοχειακή τέχνη, στοιχεία μαγειρικής, μπαρ, οινολογία, μπαχαρικά), καθώς επίσης στα ΚΕΓΕ με αντικείμενο εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Μετά την συνταξιοδότησή του, συνεχίζει να ανανεώνει τις γνώσεις του πάνω σε αυτό που υπηρέτησε με αφοσίωση και αγάπη όλα αυτά τα χρόνια: τον τουρισμό.

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ