Η 2η μέρα του Rally Monte Carlo περιλάμβανε 5 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 104,7 χιλιομέτρων. Οι εναλλαγές ήταν αρκετές, όχι μόνο στις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση των ειδικών αλλά και στην κατάταξη. Στο πρωινό σκέλος οι ειδικές είχαν υγρασία αλλά και πάγο ενώ στο απογευματινό ο πάγος έδωσε τη θέση του στις λάσπες ενώ η υγρασία παρέμεινε ακόμα και στα σημεία που δεν έβρεξε. Ο Sebastien Ogier κέρδισε την 3η ειδική του αγώνα (1η της 2ης μέρας) αλλά η 3η θέση του Rovanpera σε συνδυασμό με την 5η θέση του Ott Tanak, ανέβασε τον νεαρό Rovanpera στην 1η θέση της κατάταξης.
Όμως στην επόμενη ειδική, την 4η ο Rovanpera άργησε ένα λεπτό να φτάσει στο σημείο ελέγχου χρόνου της εκκίνησης και χρεώθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων. Ήταν ο ταχύτερος της ειδικής αλλά καθώς του χρεώθηκαν τα 10 δευτερόλεπτα, ο ταχύτερος χρόνος της ειδικής χρεώθηκε στον Ogier που έτσι πέρασε και στην κορυφή της κατάταξης. Ο Ogier κέρδισε και την 5η ειδική ενώ στην επόμενη, έπαθε λάστιχο και έχασε συνολικά σχεδόν 35 δευτερόλεπτα. Ο Evans ήταν ο ταχύτερος στην ειδική αυτή και πέρασε και επικεφαλής της κατάταξης. Στην τελευταία ειδική ο Ogier, όπως δήλωσε και ο ίδιος, μπήκε νευριασμένος αφού εκτός από το χρόνο που έχασε αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει και ένα λάστιχο με καρφιά.
Έκανε εξαιρετική οδήγηση, πήρε πολλά ρίσκα και κέρδισε την ειδική. Ο Evans που σε όλες τις ειδικές ήταν σταθερά μέσα στην πρώτη τριάδα, έχασε χρόνο στην τελευταία ειδική αφού και αυτός, εξαιτίας κλαταρίσματος, αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει ένα λάστιχο με καρφιά. Παρέμεινε όμως στην κορυφή της κατάταξης ολοκληρώνοντας τη 2η μέρα του αγώνα. Στη 2η θέση με διαφορά 7,4 δευτερόλεπτα, βρίσκεται στο τέλος της 2ης μέρας ο Sebastien Ogier κάνοντας το 1-2 για την Toyota.
Ο Ott Tanak, ο πρωτοπόρος της 1ης μέρας, υποχώρησε στην 3η θέση έχοντας χάσει αρκετό χρόνο στις φουρκέτες με το Hyundai του να μην έχει τη δύναμη που θα ήθελε. Στην 4η θέση ο Kalle Rovanpera με τον Thierry Neuville να βρίσκεται 5ος, μόλις 6 δευτερόλεπτα πίσω του. Ο Dani Sordo ήταν 2ος στην τελευταία ειδική και 6ος στη γενική κατάταξη στο τέλος της 2ης μέρας. Ο Andreas Mikkelsen είναι 7ος και 1ος της κατηγορίας WRC2.
Ο Pierre-Louis Loubet είχε άσχημη έξοδο στην τελευταία ειδική και είναι αμφίβολο αν η ομάδα του θα καταφέρει να επισκευάσει το Hyundai ώστε να συνεχίσει το Σάββατο με τον κανονισμό Rally2. Ο Sunninen που είχε έξοδο την Πέμπτη, δε συμμετείχε την Παρασκευή καθώς η ζημιά στο Fiesta δε μπορούσε να επισκευαστεί. Έξοδο είχε και ο Νίκος Παυλίδης, στην 1η ειδική της Παρασκευής. Όμως το Peugeot δεν έχει σοβαρή ζημιά κι έτσι θα καταφέρει να συμμετέχει το Σάββατο.
Η εκκίνηση της πρώτης ειδικής του Σαββάτου (9ης του αγώνα) θα δοθεί στις 6:30 το πρωί. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μόλις 3 ειδικές, μία επαναλαμβανόμενη και μία ακόμα, συνολικού μήκους 57,1 χιλιομέτρων κάτι που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο για τον Νίκο Παυλίδη, να ολοκληρώσει την 3η μέρα ανάμεσα στα 50 ταχύτερα πληρώματα που θα συνεχίσουν την Κυριακή, βάσει του κανονισμού του αγώνα.
Η κατάταξη στο τέλος της 2ης μέρας:
1 | EVANS- MARTIN | Yaris | 1:33:57.5 |
2 | OGIER- INGRASSIA | Yaris | +7.4 |
3 | TANAK- JARVEOJA | I20 Coupé | +25.3 |
4 | ROVANPERA- HALTTUNEN | Yaris | +53.1 |
5 | NEUVILLE- WYDAEGHE | I20 Coupé | +59.1 |
6 | SORDO- DEL BARRIO | I20 Coupé | +1:49.6 |
7 | MIKKELSEN- FLOENE | Fabia Evo | +3:50.8 |
8 | KATSUTA- BARRITT | Yaris | +4:05.0 |
9 | FOURMAUX- JAMOUL | Fiesta Mk II | +4:37.9 |
10 | GREENSMITH- EDMONDSON | Fiesta | +5:10.8 |
11 | CAMILLI- BURESI | C3 | +6:02.4 |
12 | GRYAZIN- ALEKSANDROV | Polo GTI | +6:26.8 |
13 | SOLBERG- JOHNSTON | NG i20 | +6:31.8 |
14 | ROSSEL- FULCRAND | C3 | +6:53.9 |
15 | BONATO- BOULLOUD | C3 | +7:00.7 |
Φωτογραφίες: Οργάνωση