Live – Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Ν. Ανδρουλάκης: Σήμερα πετύχαμε μία μεγάλη νίκη για το ΠΑΣΟΚ

by admin
12 views

Η ΕΡΤ δίνει και αυτή την Κυριακή 15 Οκτωβρίου το στίγμα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών με το σύνολο του δημοσιογραφικού και τεχνικού επιτελείου της να φωτίζει όλες τις πτυχές της εκλογικής μάχης.

Μεγάλες ανατροπές επιφύλασσαν τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών του β’ γύρου σε σχέση με την πρώτη κάλπη. Συγκεκριμένα αλλαγή σκυτάλης θα γίνει στους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης ενώ στα ίδια χέρια παραμένει ο Δήμος Πατρέων. Στις Περιφέρειες οι «αντάρτες» σηματοδότησαν τις ανατροπές. «Σίγουρα δεν ήταν μία ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία. Θέλω να θυμίσω όμως ότι τα πολιτικά συμπεράσματα ως προς την κατανομή των δυνάμεων των κομμάτων, βγήκαν την πρώτη Κυριακή. Είναι σαφές ότι υπήρξε μία αντισυσπείρωση πολλών δυνάμεων απέναντι σε υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όλες οι εξελίξεις στο live blog

Κ. Μητσοτάκης: Χρέος μας να συνεργαστούμε με όλους τους δημάρχους και Περιφερειάρχες

«Θέλω να συγχαρώ όλους τους περιφερειάρχες και δημάρχους. Είναι χρέος της κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί τους. (…) Δεν ήταν μια καλή βραδιά για τη ΝΔ» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών. Πρόσθεσε ότι «τα βασικά συμπεράσματα βγήκαν την πρώτη Κυριακή. Θέλω να επισημάνω την χαμηλή συμμετοχή, πρέπει να μας προβληματίσει. Η κυβέρνηση πρέπει να πορεύεται με τα πόδια γειωμένα καλά στη γη».

Χ. Δούκας: Σήμερα η Αθήνα νίκησε, η πόλη αλλάζει σελίδα

Το πιο όμορφο ταξίδι τώρα ξεκινάει, σήμερα η Αθήνα νίκησε, η πόλη αλλάζει σελίδα, τόνισε ο Χάρης Δούκας. «Οι πολίτες πιστεψαν στο όραμά μας για μία Αθήνα όπως την ονειρευόμαστε. Το πιο όμορφο ταξίδι τώρα ξεκινάει, μαζί θα τα καταφέρουμε».

Κ. Μπακογιάννης: Η ευθύνη του αποτελέσματος βαραίνει εμένα

Ο Κώστας Μπακογιάννης συνεχάρη νωρίτερα τον Χάρη Δούκα για τη νίκη του. Όπως είπε «επικοινώνησα με τον εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα και του έδωσα τα θερμά μου συγχαρητήρια για την μεγάλη του νίκη. Η ευθύνη του αποτελέσματος βαραίνει αποκλειστικά εμένα».

Νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Στέλιος Αγγελούδης

Τα ηνία του Δήμου Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει ο Στέλιος Αγγελούδης, καθώς στο 81,98% (σε 405 από τα 494 εκλογικά τμήματα) της ενσωμάτωσης προηγείται του Κωνσταντίνου Ζέρβα με ποσοστό 67, 23%, έναντι 32,77% του τελευταίου.
Ο κ.Αγγελούδης από την αρχή των καταμετρήσεων διατηρούσε ισχυρό προβάδισμα.

Νωρίτερα ο κ. Αγγελούδης έφτασε στο εκλογικό του κέντρο, στην οδό Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εν μέσω έντονων πανηγυρισμών και χειροκροτημάτων.

«Η πόλη μας μίλησε, οι πολίτες μίλησαν (…) Τώρα είναι η ώρα της δουλειάς για τους ανθρώπους της πόλης μας. Αλλάξαμε σελίδα, γράφουμε ιστορία όλοι μαζί» ανέφερε ο κ. Αγγελούδης.

«Δεν κρύφτηκα, δεν φυγομάχησα ακόμα και όταν έπρεπε να πάρω προσωπικό κόστος» τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεΙς του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Κ. Πελετίδης : Το αποτέλεσμα ήρθε από τον πατραϊκό λαό

Στον Δήμο Πατρέων ο νυν δήμαρχος Κώστας Πελετίδης εξασφάλισε τρίτη θητεία καθώς στο 75% των εκλογικών τμημάτων λαμβάνει το 56,86% ενώ ο αντίπαλός του Κωνσταντίνος Σβόλης το 43,14%.

«Ο πατραϊκός λαός υπερασπίστηκε τις κατακτήσεις του. Μπορούμε και πρέπει να παραμερίσουμε τα εμπόδια. Ό,τι χάνουμε εμείς, το κερδίζουν οι λόγοι. (…) Οι στοχοι που βάλαμε για την πόλη μας μάς χρειάζονται όλοι, συνεχίζουμε όλοι μαζί, δεν περισσεύει κανείς» τόνισε ο κ. Πελετίδης.

Νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δ. Πτωχός: Οι πολίτες αποφάσισαν να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά

Οι πολίτες αποφάσισαν να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά, είπε αρχικά ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός. «Ευχαριστώ προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά».

Δυτική Μακεδονία – Γ. Αμανατίδης: Η νίκη μας είναι νίκη όλων των πολιτών

«Κερδίσαμε τα όνειρά μας και όσα επενδύσαμε για τον τόπο μας. Η νίκη μας είναι νίκη όλων των πολιτών», είπε ο κ. Γιώργος Αμανατίδης μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Δ. Κουρέτας μετά την νίκη του έναντι του Κ. Αγοραστού: «Δεν μπορώ να πανηγυρίσω γιατί η Θεσσαλία είναι πληγωμένη»

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας καθαρή ήταν η νίκη του Δημήτρη Κουρέτα, έναντι του νυν Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, με την ενσωμάτωση στο 94,02%.

«Πριν από μια εβδομάδα στην ίδια θέση, σας είπα ότι η πρόταση που κάναμε και κάνουμε είναι μια πρόταση αναπτυξιακή, η οποία αθροίζει κοινωνικά ποσοστά. Έτσι λοιπόν εμείς απευθυνθήκαμε σε όλους τους Θεσσαλούς πολίτες, ανεξαρτήτως κομμάτων. Σήμερα αυτή η νίκη, δεν μπορώ να πανηγυρίσω γιατί η Θεσσαλία, όπως σας είπα είναι μια πληγή και δεν μπορεί κανείς να πανηγυρίζει όταν η Θεσσαλία είναι μια πληγή. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις, φυσικές και νοητικές», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρέτας.

«Κατορθώσαμε να πάμε τη Θεσσαλία πολύ ψηλά, να την ανεβάσουμε ψηλά, ψηλά στην Ευρώπη, ψηλά στον κόσμο. Αλλά θέλω να ευχαριστήσω και όλο τον κόσμο που τόσα χρόνια μας στήριξε και μας εμπιστεύτηκε. Εμείς προσπαθήσαμε με τη δουλειά μας να επιστρέψουμε στο πολλαπλάσιο την εμπιστοσύνη τους», είπε ο κ. Αγοραστός μεταξύ άλλων.

Κέρκυρα: Νίκη Τρεπεκλή για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ο Γιάννης Τρεπεκλής με ποσοστό 66,18% εκλέγεται περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με την ενσωματωση να έχει φτάσει στο 85%. Η αντίπαλός του και νυν περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα συγκεντρώνει μέχρι στιγμής το 33,82%. Ο κος Τρεπεκλής προηγείται με μεγάλη διαφορά στην Π.Ε Κέρκυρας, Κεφαληνίας, ενώ σε Ζάκυνθο και Ιθάκη οι διαφορές είναι μικρότερες, περίπου στις 10 μονάδες. Η κα Κράτσα προηγείται στην ΠΕ Λευκάδας με 25 μονάδες διαφορά. Στα Ιόνια Νησιά η αποχή ξεπέρασε το 70%.

Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης

Με το ποσοστό συμμετοχής να φτάνει μόλις το 35% στις επαναληπτικές περιφερειακές εκλογές ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης ήρθε πρώτος με ποσοστό 54,02 % έναντι του Αλκιβιάδη Στεφανή ο οποίος έλαβε 45,98%. Να σημειώσουμε ότι στον ά γύρο ο Αλκιβιάδης Στεφανής είχε συγκεντρώσει 44,66% και ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης 28,46%. Στον δεύτερο γύρο η ψαλίδα έκλεισε με μείωση της διαφοράς στους 773 ψήφους. Από την Σάμο εκλέγονται οι Ελισαίος Μαυρατζωτης, ο Γιάννης Καλτάκης, η Άννυ Ανδρεάδη και η Δέσποινα Καλβίνου.

Χ. Τοψίδης – Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: «Σε εμάς δεν χωράνε διακρίσεις, δεν χωράνε κόμματα»

Μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι πλέον ο Χριστόδουλος Τοψίδης, έναντι του Χρήστου Μέτιου.

«Δηλώνω υπεύθυνα, από αύριο θα είμαι Περιφερειάρχης για όλους τους πολίτες της Περιφέρειας και αυτούς που μας ψήφισαν και αυτούς που δεν μας ψήφισαν», είπε μεταξύ άλλων ο νέος Περιφεριάρχης.

Δημοτικές εκλογές – Χαλάνδρι: Νέος δήμαρχος ο Σ. Ρούσσος

Οι κάλπες έχουν κλείσει και για τον Δήμο του Χαλανδρίου και την πρωτιά έχει ο Συμεών Ρούσσος, έναντι της Χρύσας Αγαπητού.

Ηράκλειο: Οι Ζ. Δοξαστάκης, Μ. Μενεγάκης και Μ. Φραγκούλης νικητές στον Β’ γύρο των δημοτικών εκλογών

Ο Ζαχαρίας Δοξαστάκης επιστρέφει στον δημαρχιακό θώκο στον δήμο Χερσονήσου μετά τον σημερινό Β’ γύρο των δημοτικών εκλογών, αφήνοντας στην μείζονα αντιπολίτευση τον νυν δήμαρχο Γιάννη Σέγκο.

Με καταμετρημένες τις ψήφους και στα 52 εκλογικά τμήματα του δήμου και με τη συμμετοχή των εκλογέων στο 57, 07% ο κ. Δοξαστάκης έλαβε 7.100 ψήφους και ποσοστό 60,94%, ενώ ο κ. Σέγκος 4.551 ψήφους και ποσοστό 39,06%

Στον πρώτο γύρο των εκλογών ο Ζαχαρίας Δοξαστάκης είχε λάβει 42,09% και ο Γιάννης Σέγκος 30,14%.

Στον δήμο Αγίου Νικολάου νέος δήμαρχος αναδεικνύεται ο Μανόλης Μενεγάκης. Με την ενσωμάτωση στο 100% των ψήφων και τη συμμετοχή στο 54,33% έλαβε 6.304 ψήφους, δηλαδή το 53,16%, ενώ ο αντίπαλός του Θωμάς Χαριτάκης πήρε 5.554 ψήφους που ποσοστιαία μεταφράζονται στο 46,84%.

Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής ο Μανόλης Μενεγάκης είχε πάρει 36,30% και ο Θωμάς Χαριτάκης 34,17%.

Ο Μανόλης Φραγκούλης είναι ο νέος δήμαρχος Ιεράπετρας καθώς υπερίσχυσε τελικώς του έχοντα το (μικρό) προβάδισμα από τον Α’ γύρο. Με καταμετρημένες τις ψήφους στα 55 από τα 57 εκλογικά τμήματα (96,49%) και με την συμμετοχή να ανέρχεται στο 53,85% λαμβάνει το 59,29% (6.985 ψήφους), ενώ ο κ. Γουλιδάκης συγκεντρώνει το 40,71% (4.797)

Ο Γιάννης Γουλιδάκης στις 8 Οκτωβρίου είχε συγκεντρώσει το 36,48% των ψήφων και ο Μανόλης Φραγκούλης το 35,50 %.

Λασίθι: Ο Μ. Μενεγάκης νέος Δήμαρχος στον Δήμο Αγίου Νικολάου

Παρά την “μάχη” που έδωσε ο Θωμάς Χαριτάκης, τελικά ο μεγάλος νικητής των επαναληπτικών στον Δήμο Αγίου Νικολάου είναι ο Μανώλης Μενεγάκης, ο οποίος αναδεικνύεται ως ο νέος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου -με ενσωματωμένο το 100% των εκλογικών τμημάτων- ο οποίος από την 1η Ιανουαρίου 2024 θα διαδεχθεί τον Νίκο Ζερβό.

Νέος δήμαρχος Ρόδου ο Αλέξανδρος Κολιάδης

Νέος δήμαρχος Ρόδου εξελέγη σήμερα ο Αλέξανδρος Κολιάδης, ο οποίος υπερίσχυσε στον δεύτερο γύρο του νυν δημάρχου Ρόδο. Αντώνη Καμπουράκη. Ο κ. Κολιάδης συγκέντρωσε 25.571 ψήφους και ποσοστό 57,96%, ενώ ο κ. Καμπουράκης συγκέντρωσε 18.548 ψήφους και ποσοστό 42,07%.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Καμπουράκης συνεχάρη τον κ. Κολιάδη για την εκλογή του και ευχαρίστησε τα στελέχη, τα μέλη και τους εθελοντές τού συνδυασμού του για τον τίμιο αγώνα που έδωσαν.

Κέρκυρα: Αλλάζει χέρια ο Δήμος του Νότου

Νέος Δήμαρχος στη Νότια Κέρκυρα εκλέγεται, όπως όλα δείχνουν, ο Βασίλης Χειμαριώτης με τον συνδυασμό “Ενωμένοι για το Νότο”, καθώς στο 85,71% της ενσωμάτωσης ο κύριος Χειμαριώτης συγκεντρώνει το 61,38% των ψήφων ενώ ο Κωνσταντίνος Λέσσης, νυν Δήμαρχος, συγκεντρώνει μόλις το 38,62%. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Λέσσης τηλεφώνησε στον κύριο Χειμαριώτη και τον συνεχάρη για τη νίκη του

Η αποχή στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας συγκρατήθηκε στο 55% , 10 μονάδες πάνω από την πρώτη Κυριακή των εκλογών

Νέος δήμαρχος Καλύμνου ο Ιωάννης Μαστροκούκος

Νέος δήμαρχος Καλύμνου εξελέγη με βάση τα τελικά αποτελέσματα ο Ιωάννης Μαστροκούκος που συγκέντρωσε 4.567 ψήφους και ποσοστό 57,37%.

Ο ανθυποψήφιος του Ιωάννης Γαλουζής συγκέντρωσε 3.394 ψήφους και ποσοστό 42,63%.

Μάχη για τον Δήμο Παλαμά στον δεύτερο γύρο των Δημοτικών Εκλογών

Σε «ντέρμπι» εξελίσσονται οι εκλογές στο δήμο Παλαμά αφού οι διεκδικητές του είναι πολύ κοντά σε ψήφους. Στο 31,11% της ενσωμάτωσης ο κ. Δασκαλόπουλος έχει ποσοστό 51,69% έναντι του 48, 31% που έχει ο κ. Σακελλαρίου.

Δ. Κουτσούμπας: Το βήμα που έγινε την προηγούμενη Κυριακή, ενισχύθηκε σήμερα

«Το βήμα που έγινε την προηγούμενη Κυριακή, ενισχύθηκε σήμερα (…). Η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι πρώτη δύναμη σε πέντε δήμους της χώρας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Κυριάκος Βελόπουλος: Μεγάλος ηττημένος και πάλι η Δημοκρατία

«Το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να ζει εκτός πραγματικότητας. Πέραν από τους “εκτός πραγματικότητας” πανηγυρισμούς ορισμένων, η πραγματικότητα είναι ότι ο ελληνικός λαός απεχθάνεται τους εκβιασμούς, τους διχασμούς και την κομματικοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το απέδειξε σήμερα περίτρανα γυρίζοντας την πλάτη και σε αυτές τις εκλογές», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Προσέθεσε ότι «μεγάλος ηττημένος» ήταν «και πάλι η Δημοκρατία, καθώς με ελάχιστες ψήφους κάποιοι θα χριστούν τοπικοί άρχοντες χωρίς να έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση» και υποστήριξε ότι «αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτή η πραγματικότητα δικαιώνει για άλλη μία φορά την Ελληνική λύση».

Αντώνης Σαμαράς: Η Πελοπόννησος μίλησε, νίκησε και αποφάσισε να πάει μπροστά

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έγινε νωρίτερα από την πλευρά τουΥπουργείου Εσωτερικών σε ενσωμάτωση 58% για τις Περιφέρειες και 38% ενσωμάτωση για τους Δήμους η διαφορά για τις Περιφέρειες μεταξύ πρώτου και δεύτερου είναι σημαντική πλην της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η οποία δεν θα αλλάξει με βάση την εκτίμηση που υπάρχει. Για τους τρεις μεγάλους Δήμους επίσης αναφέρθηκε ότι η διαφορά είναι αρκετά σημαντική και φαίνεται ότι δεν μπορεί να αλλάξει.

Παρακολουθήστε τηλεοπτικά λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ