Η τέχνη του παγωτού και το βάρος της ακρίβειας. Η ζαχαροπλάστης Μαρία Τσελεπή στην εκπομπή “Ennitime is a good time”

by admin
2 views

Η ακρίβεια έχει μετατρέψει ακόμη και το παγωτό σε κάτι σαν είδος πολυτελείας. Όμως, όπως τόνισε, μιλώντας στην Έννη Λεβέντη και τον Κώστα Ανέστη, (Ennitime is a good time) η Μαρία Τσελεπή, Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Μαγνησίας, πίσω από το αυθεντικό παγωτό κρύβεται γνώση, κόπος και ποιοτικές πρώτες ύλες που οι τιμές τους πλέον έχουν φτάσει σε σχεδόν απαγορευτικά επίπεδα.

“Το παγωτό είναι επιστήμη, είναι μια τέχνη”, λέει χαρακτηριστικά, ξεχωρίζοντας το αυθεντικό προϊόν από τα “παγωμένα γλυκίσματα” των σούπερ μάρκετ, τα οποία φτιάχνονται με σκόνη και νερό. Το κόστος των πρώτων υλών, από το γάλα, τη σοκολάτα, τις διάφορες γεύσεις, μέχρι την ενέργεια, έχει αυξηθεί δραματικά.
Ωστόσο, τα ζαχαροπλαστεία της γειτονιάς προσπαθούν να διατηρήσουν τις τιμές όσο το δυνατόν πιο προσιτές, στηρίζοντας την τοπική κοινωνία. «Άγχος για κλείσιμο δεν υπάρχει, άγχος για διαβίωση υπάρχει», σημειώνει η κ. Τσελεπή, τονίζοντας ότι η στήριξη του καταναλωτή είναι κρίσιμη για την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων.
Παρά τη μείωση στην αγοραστική δύναμη των πολιτών, όπως φάνηκε και την περίοδο του Πάσχα, ο κόσμος συνεχίζει να προτιμά τα τοπικά καταστήματα. Απλώς πλέον «θα πάρει ένα είδος γλυκίσματος και θέλει αυτό το ένα να το ευχαριστηθεί».


Η Μαρία Τσελεπή απευθύνει κι ένα κάλεσμα: να επιλέγουμε τα καταστήματα της γειτονιάς, επειδή τα χρήματα που θα ξοδέψουμε σ’ αυτά, θα γυρίσουν πίσω στη πόλη μας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη

 


Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ