Χριστίνα Μαρασίδη: «Πιστεύω στις ομάδες, τα παιδιά είναι το μέλλον»
Αναλαμβάνοντας ένα από τα πιο κρίσιμα και ευαίσθητα χαρτοφυλάκια του Δήμου Βόλου, η Χριστίνα Μαρασίδη, νέα Αντιδήμαρχος Παιδείας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Ennitime is a good time” του Sport fm 895 και μίλησε με την Έννη Λεβέντη και τον Κώστα Ανέστη.
Η ίδια δηλώνει ότι η ανάληψη της θέσης είναι “μια ευκαιρία να δοκιμάσω τις δυνατότητές μου σε ένα τόσο ιδιαίτερο κομμάτι, ένα κομμάτι που όμως αγαπώ πολύ”.
Η συγκυρία, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, της δίνει τον πολύτιμο χρόνο να προετοιμαστεί. “Έχει κάνει ένα σπουδαίο έργο η κυρία Τοκαλή όλο αυτό το διάστημα, το οποίο σκοπεύω να συνεχίσω” λέει η κ. Μαρασίδη που αναγνωρίζει τις προκλήσεις που προκύπτουν κυρίως από τις ανάγκες των σχολικών υποδομών, οι οποίες, όπως επισημαίνει, “είναι ευθύνη του Υπουργείου, αλλά ο Δήμος διεκδικεί διαχρονικά βελτιώσεις και εγώ θα συμβάλω σε αυτό”.
Με πίστη στην ομαδική δουλειά και τη συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, τονίζει: “Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν πολύ στις ομάδες. Κανείς δεν πάει μόνος του μακριά». Επιπλέον, φιλοδοξεί να ξεπεράσει τα όρια της τυπικής εκπαίδευσης, προωθώντας την κοινωνική μόρφωση και την προσωπική ανάπτυξη των παιδιών, μέσα από καινοτόμες δράσεις που “θα κάνουν την μάθηση πολύ πιο ενδιαφέρουσα”.
Ως νέα και δυναμική παρουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση, η κ. Μαρασίδη δηλώνει αποφασισμένη να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε οι μαθητές του Βόλου να αισθάνονται περήφανοι για το σχολείο τους. “Ο πυλώνας της κάθε κοινωνίας είναι η εκπαίδευση. Εκεί είναι το φως, εκεί είναι που πρέπει να δώσουμε βαρύτητα και αυτό σκοπεύω να κάνω”, τονίζει χαρακτηριστικά.
Με αυτές τις αρχές ως οδηγό, η νέα Αντιδήμαρχος Παιδείας ξεκινά τη διαδρομή της, δίνοντας υποσχέσεις ουσίας και δίνοντας προτεραιότητα στον άνθρωπο – και κυρίως στα νέα παιδιά.
Ακούστε την συνέντευξη