Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Βόλου για τη παράσταση “Πινόκιο” του “Αξιον Εστί

by admin
5 views

Σήμερα Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου οι λιλιπούτειοι μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Παιδικού και του Βρεφικού Σταθμού «Άξιον Εστί» μας προσκαλούν στη χοροθεατρική παράσταση «Ο Πινόκιο» στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας – Πολιτιστικό Κέντρο!


Μια παράσταση που είναι και πράξη αγάπης αφού, με τη δική μας αρωγή και συμβολή, θα ενισχυθεί το έργο της Πανελλήνιας Φιλανθρωπικής Δράσης «ΘΑΥΜΑ».
Ταυτόχρονα είναι και μια παράσταση βασισμένη στο Θεατρικό Παιχνίδι που εδώ και τρεις δεκαετίες ασκείται με ευεργετικά για τα παιδιά αποτελέσματα και πλέον είναι απαραίτητο στοιχείο της παιδαγωγικής. “Πατέρας” του Θεατρικού Παιχνιδιού στην Ελλάδα, θεωρείται ο σκηνοθέτης Λάκης Κουρεντζής που μέχρι να φύγει, σχετικά πρόσφατα, από τη ζωή, γνώρισε σε χιλιάδες παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς το Θεατρικό Παιχνίδι.


Στην εκπομπή “Ennitime is a good time” του Sport fm 89,5 και στη δημοσιογράφο Έννη Λεβέντη, φιλοξενήθηκε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Μουσείων του Δήμου Βόλου, Έλενα Αντωνοπούλου η οποία θα προλογίσει τη παράσταση “Πινόκιο” και τυχαίνει να είναι συγγενής του Λάκη Κουρεντζή. Με την ευκαιρία αυτή, η κα Αντωνοπούλου επισήμανε τη σπουδαιότητα του Θεατρικού Παιχνιδιού που συμβάλλει στη δημιουργία ενσυναίσθησης στα παιδιά, βοηθά στη κοινωνικοποίηση τους και ακόμα και με την παρουσία τους στη σκηνή ξεπερνούν φόβους και προετοιμάζονται για τον κόσμο των ενηλίκων.
Επίσης η κα Αντωνοπούλου υπενθύμισε και την εκτίμηση που έτρεφε ο Λάκης Κουρεντζής για την ιδρύτρια του “Αξιον Εστί”, Γλυκερία Τζιουμάκη και το παιδαγωγικό της έργο.

Ακούστε την συνέντευξη


Μια ξεχωριστή και πολύ σημαντική πτυχή της σημερινής παράστασης θα είναι και η παρουσία -μια που πρόκειται για τον “Πινόκιο” και του ” Έλληνα Τζεπέτο”, Κώστα Σαλπιστή, του μοναδικού στην Ελλάδα, κατασκευαστή χειροποίητης ξύλινης μαριονέτας, ο οποίος θα δωρίσει μια μαριονέτα του για την ενίσχυση της οργάνωσης “Θαύμα”

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ