Eurostat: Μηδενική οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη και 0,1% στην ΕΕ το τέταρτο τρίμηνο του 2024

by admin
3 views

Το τέταρτο τρίμηνο του 2024, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ παρέμεινε σταθερό στη ζώνη του ευρώ και αυξήθηκε κατά 0,1% στην ΕΕ, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat.

Το τρίτο τρίμηνο του 2024, το ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 0,4% στην ευρωζώνη και στην ΕΕ.

Συνολικά, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της ευρωζώνης αυξήθηκε μόνο κατά 0,7% σε σύγκριση με το 2023 και στην ΕΕ κατά 0,8%.

Σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,9% στη ζώνη του ευρώ και κατά 1,1% στην ΕΕ το τέταρτο τρίμηνο του 2024.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το τέταρτο τρίμηνο του 2024, η Πορτογαλία (+1,5%) κατέγραψε την υψηλότερη ανάπτυξη σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ακολουθούμενη από τη Λιθουανία (+0,9%) και την Ισπανία (+0,8%). Ύφεση καταγράφηκε στην Ιρλανδία (-1,2%), καθώς και στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης: στη Γερμανία (-0,2%) και στη Γαλλία (-0,1%).

Στην Ιταλία και στην Αυστρία η ανάπτυξη ήταν μηδενική το τέταρτο τρίμηνο του 2024, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η Eurostat σημειώνει ότι οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις του ΑΕΠ βασίζονται σε πηγές δεδομένων που είναι ελλιπείς και υπόκεινται σε περαιτέρω αναθεωρήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ