Παρέμβαση Κάμερον: “θα υπάρξει μεγάλη έρευνα για την πανδημία”

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Σίγουρος ότι θα υπάρξει ειδική εξεταστική έρευνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας φάνηκε ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον στην κατάθεση του σε επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων για την εθνική ασφάλεια.

Ο πρώην πρωθυπουργός σχολίασε ως λάθος την έλλειψη πλάνου για πανδημίες εκτός της γρίπης και αποκάλυψε ότι υπήρχε “μονάδα έρευνας για παγκόσμιους ιούς” επί των ημερών του η οποία “δεν ξέρει τι απέγινε”. Εξέφρασε δε, βεβαιότητα ότι θα υπάρξει “μεγάλη έρευνα” για την πανδημία.

Στην σπάνια όπως χαρακτηρίζεται παρουσία του, ο κος Κάμερον άσκησε κριτική και στους δύο διαδόχους του, τον Μπόρις Τζόνσον και την Τερέζα Μέι. Στον μεν κ. Τζόνσον διότι κατήργησε το υπουργείο για την Διεθνή Ανάπτυξη κάτι που θεωρεί λάθος, ενώ στην κα Μέι για τη συγχώνευση του σύμβουλου ΕΘνικής Ασφάλειας στη θέση του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου. «Για ένα άτομο, ακόμα κι αν είναι ένας συνδυασμός του Αϊνστάιν, του Wittgenstein και της Μητέρας Τερέζα, δεν θα μπορούσε να κάνει και τις δύο δουλειές μαζί και νομίζω ότι αυτό εξασθένησε προσωρινά το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας», δήλωσε ο Κάμερον στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Περισσότερα εδώ

Related posts

Covid-19: Δέσμευση της G7 για επιτάχυνση της παραγωγής & διανομής εμβολίων σε όλο τον κόσμο

Γιατί το κλείσιμο των αγορών άγριων ζώων στην Κίνα δεν είναι η λύση για την πρόληψη μελλοντικών επιδημιών

Παρέμβαση της Κύπρου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για την Ετήσια Έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας