Κομισιόν: Επιδοτούμενο δάνειο στην Ελλάδα για τη στήριξη πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων εταιρειών που έχουν πληγεί από την πανδημία

Βρυξέλλες/Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ελληνικό μέτρο 793 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) που επλήγησαν από το ξέσπασμα του κορονoϊού. Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων.

Η δημόσια στήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων για την κάλυψη μέρους των δόσεων του υφιστάμενου χρηματοοικονομικού χρέους, με μηνιαία περιορισμένη συνεισφορά ανάλογα με την πιστωτική κατάσταση του δανείου και του δικαιούχου. Το μέτρο θα είναι ανοιχτό σε ΜΜΕ που έχουν επηρεαστεί από το ξέσπασμα του κορονoϊού, που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της οικονομίας, εκτός από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, οι οποίοι συμμορφώνονται με πρόσθετους όρους όπως ο κύκλος εργασιών ή το εισόδημα, η αξία των ακινήτων που ανήκουν, το ποσό των καταθέσεων στην Ελλάδα και το ποσό των χρηματοοικονομικών προϊόντων που έχουν εγγραφεί.
Η ενίσχυση θα παρέχει στήριξη ρευστότητας σε δικαιούχους που πληρούν τις προϋποθέσεις για οκτώ μήνες.

Περισσότερα Εδω

Related posts

Νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης: Απαντήσεις σε ερωτήσεις τηλεθεατών από δικηγόρο (video)

Στην τελική ευθεία για την επιλογή των νέων φρεγατών(video)

Μ. Σπυράκη στο Πρώτο: Αναστατωμένη όλη η Ευρώπη για την ΔΕΛΤΑ, πρέπει να ελέγξουμε τα σύνορα σε σχέση με τους πολίτες από τρίτες χώρες (audio)