Θετική απάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών στον Κ. Μαραβέγια για τη χρηματοδότηση παρεμβάσεων στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Μοιράσου το άρθρο:

Θετικά εξετάζονται από το Υπουργείο Εσωτερικών τα αιτήματα του Δήμου Νοτίου Πηλίου για ένταξη έργων και παρεμβάσεων στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος» και οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Υφυπουργού κ. Θεόδωρου Λιβάνιου σε αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Ειδικότερα, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου έχει υποβάλλει από τον Δεκέμβριο του 2019 αιτήσεις χρηματοδότησης στις προσκλήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών:

-«Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων» με σκοπό τη βελτίωση αθλητικών υποδομών
– «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες», που αφορά στην κατασκευή ή προκατασκευή και τοποθέτηση ραμπών πρόσβασης των ΑμεΑ, καθώς και στην κατασκευή χώρων υγιεινής για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ, στις σχολικές μονάδες
– «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες της χώρας», που αφορά στη σύνταξη μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες
– «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για τη δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των Δήμων της Χώρας», με σκοπό τη βελτίωση των υποδομών και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό.

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι αιτήσεις του Δήμου Νοτίου Πηλίου εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και εκκρεμεί η σχετική απόφαση ένταξης, όπως επισημαίνεται στην απάντηση του κ. Λιβάνιου προς τον βουλευτή Κ. Μαραβέγια.

«Η θετική ανταπόκριση του Υπουργού Εσωτερικών στα αιτήματα του Δήμου Νοτίου Πηλίου ανοίγει τον δρόμο για τη αναβάθμιση των υποδομών στην περιοχή και παράλληλα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, που αποτελεί μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες της Ν.Δ.», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Μαραβέγιας.

Μοιράσου το άρθρο:

Related posts

Άδ. Γεωργιάδης: Έως τις 30/5 θα ανοίξει η πλατφόρμα για επιδότηση γυμναστηρίων και παιδότοπων

Πίστωση 189,2 εκατ. ευρώ για δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7 και ιδιοκτήτες ακινήτων

Καταλύτης η πανδημία για τη μετάβαση στις ηλεκτρονικές πληρωμές