Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Το κεντητήρι και η μπουρού παρουσιάζουν την ιστορία τους (video)

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) που φέτος έχει θέμα «Το Μέλλον των Μουσείων: Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει μια οπτικοακουστική παραγωγή με τίτλο «9 αντικείμενα 9 μουσεία-Μια ιστορία θα σας πω…»Στο πλαίσιο της εννέα επιλεγμένα αντικείμενα, ένα από κάθε Μουσείο του Δικτύου ΠΙΟΠ, αφηγούνται σε πρώτο πρόσωπο τη γοητευτική και ενδιαφέρουσα ιστορία τους μέχρι τη στιγμή που περιήλθαν στο ΠΙΟΠ και έγιναν μουσειακά εκθέματα.

Μεταξύ των αντικείμενων που «συστήνονται» στο κοινό και αποκαλύπτουν τα μυστικά τους μέσα από τις διαφορετικές τους αφηγήσεις είναι και δύο από τα νησιά μας: το κεντητήρι (Μουσείο Μαστίχας Χίου),και η μπουρού (Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου).

Άλλα αντικείμενα που θα αφηγηθούν την ιστορία τους είναι το μεδουλάρι (Μουσείο Αργυροτεχνίας), παλαμαριά (Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας), μπίγα (Μουσείο Μαρμαροτεχνίας), κάμινος Hoffmann (Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα), στλεγγίδα (Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού), σπαθί (Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης), μαντζιλίκι (Μουσείο Μετάξης).

Την Τρίτη, στο πλαίσιο του εορτασμού όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ θα είναι ανοιχτά με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Περισσότερα Εδω

Related posts

Ισραήλ: Ανακαλύφθηκε πιθανός πρόγονος των Ευρωπαίων Νεάντερταλ

Τρία σημαντικά έργα πολιτισμού σε πορεία υλοποίησης στη Σκιάθο

Σε λειτουργία οι τρεις δημοτικοί θερινοί κινηματογράφοι σε Κερατσίνι – Δραπετσώνα