Διαδικτυακό αφιέρωμα του ΜΜΘ με 26 νέους καλλιτέχνες για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Μπετόβεν

Στις 21 Ιουνίου, Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής κάνει πρεμιέρα ο «Κύκλος Beethoven – 32 σονάτες για πιάνο», με το πρώτο από τα δεκατρία διαδικτυακά ρεσιτάλ, με τα οποία το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τιμά τα 250 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη Λούντβιχ βαν Μπεττόβεν (1770-1827).

Τα ρεσιτάλ πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και σε αυτά συμμετέχουν 26 φοιτητές και φοιτήτριες της ειδίκευσης πιάνου των τάξεων του καθηγητή και πιανίστα Ούβε Μάτσκε, του αναπληρωτή καθηγητή Ιγκόρ Πέτριν και των διδασκόντων Παρασκευή Γιαμοπούλου και Χριστίνα Σιδηροπούλου.

Οι συναυλίες θα μεταδίδονται καθημερινά έως το Σάββατο 3 Ιουλίου, στις 6 το απόγευμα, από το κανάλι του Οργανισμού στο Youtube https://www.youtube.com/user/Tchgreece.

Η συμπαραγωγή μαγνητοσκοπήθηκε εξ ολοκλήρου στους χώρους του Ο.Μ.Μ.Θ. και χρησιμοποιήθηκε πιάνο Steinway. Μέρος της χρηματοδότησης προέρχεται από την Επιτροπή Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο πλαίσιο της ερευνητικής του πολιτικής. Επιστημονικά υπεύθυνος και συντονιστής του έργου ανέλαβε ο Ούβε Μάτσκε.

Το μουσικό επετειακό αφιέρωμα για το έτος Μπετόβεν επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2020 αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας. Τώρα, σχεδιάστηκε και εγκρίθηκε εκ νέου από τους συνεργαζόμενους φορείς. Όσον αφορά τους φοιτητές και τους διδάσκοντες, διαχειρίστηκαν τις συναυλίες ως μια καλλιτεχνική και παιδαγωγική πρόκληση, η οποία αντανακλά τον αυξημένο ρόλο και το υψηλό επίπεδο της πανεπιστημιακής μουσικής εκπαίδευσης που συντελείται στη Θεσσαλονίκη.

 

Περισσότερα Εδω

Related posts

Ζερεφός : Τα δύσκολα με την κλιματική αλλαγή είναι μπροστά

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής: «Καποδίστριας: Μονόδραμα μιας μυστικής ζωής» της Καλλιόπης Τσουπάκη

Μεγαλόπολη: Διήμερο με όπερα στο αρχαίο θέατρο