Ανοίγει για το κοινό το Μέγαρο Τσίλλερ-Λοβέρδου ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων

Τις πόρτες του για το κοινό ανοίγει αύριο (Τρίτη 18 Μαΐου) ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων το Μέγαρο Τσίλλερ-Λοβέρδου.

Από τις 10:30 το πρωί το Μέγαρο, το οποίο αποτελεί παράρτημα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών θα υποδέχεται τους επισκέπτες του. Λόγω του περιορισμού του αριθμού ατόμων σε κλειστούς χώρους, τα επίσημα εγκαίνια του Μεγάρου θα πραγματοποιηθούν μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Η έκθεση στο Μέγαρο Τσίλλερ-Λοβέρδου περιλαμβάνει εικόνες, ξυλόγλυπτα και τέσσερα ξυλόγλυπτα τέμπλα (μέσα του 18ου με αρχές του 19ου αιώνα), της συλλογής Λοβέρδου.

Το Μέγαρο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Μαυρομιχάλη 6, και χτίστηκε το 1882 ως η κατοικία του Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ. Αγοράστηκε από τον Κεφαλλονίτη τραπεζίτη και συλλέκτη Διονύσιο Π. Λοβέρδο το 1912, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως κατοικία, αλλά και ως μουσείο, για να εκθέσει τις πλούσιες συλλογές του. Το Μέγαρο έγινε, δωρεά εν ζωή στο ελληνικό δημόσιο το 1979 και το 1992, από τις κόρες του Διονύσιου Λοβέρδου, Μαρία Λοβέρδου και Ιωάννα Βασιλειάδη, με διαχειριστή το υπουργείο Πολιτισμού, για λογαριασμό του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, με σκοπό τη δημιουργία Μουσείου.

Το ωράριο λειτουργίας του Μεγάρου Τσίλλερ-Λοβέρδου είναι καθημερινά 10.30 π.μ- 3.30 μ.μ. και κάθε Τρίτη, 1-8 μ.μ. Ειδικά για αύριο, οι ώρες λειτουργίας είναι 10.30 π.μ.- 3.30 μ.μ.

Περισσότερα Εδω

Related posts

Ισραήλ: Ανακαλύφθηκε πιθανός πρόγονος των Ευρωπαίων Νεάντερταλ

Τρία σημαντικά έργα πολιτισμού σε πορεία υλοποίησης στη Σκιάθο

Σε λειτουργία οι τρεις δημοτικοί θερινοί κινηματογράφοι σε Κερατσίνι – Δραπετσώνα