5 γνωστά είδη ψαριών των ελληνικών θαλασσών που δεν θα προλάβουν να δουν τα παιδιά σου

by admin
5 views

Μια πρόσφατη έρευνα της Greenpeace μας έκανε… την καρδιά περιβόλι μιας και σημείωσε πως τα ψάρια μεγάλης εμπορικής αξίας βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν υπό εξαφάνιση.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κίνδυνος είναι πολύ επισταμένος στην Μεσόγειο και το Αιγαίο λόγω παράνομης αλιείας, πράγμα που σημαίνει πως βαίνουμε με ταχύτατους ρυθμούς να εξαφανίσουμε δια παντός τα «δημοφιλή» ψάρια από τις θάλασσές μας.

Ποια είναι τα ψάρια που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από τις ελληνικές θάλασσες;

Μπακαλιάρος

Ο πληθυσμός του μπακαλιάρου ανά τον κόσμο έχει εξαφανιστεί από τις θάλασσες κατά 90%. Το ίδιο συμβαίνει και στις ελληνικές στις οποίες κάποτε αφθονούσε.

Πετροσωλήνες

Οι πετροσωλήνες είναι μαλάκια τα οποία στα πρώτα χρόνια της ζωής τους ζουν προσκολλημένα στα βράχια. Είναι είδος που προστατεύεται μιας και τα τελευταία χρόνια η αλίευση του απαγορεύεται.
Πόσοι όμως από εμάς δεν έχουμε απολαύσει το εκλεκτό έδεσμα σε κάποια παραλιακή ταβέρνα το καλοκαίρι;

Ροφός

Ο ροφός αποτελεί απειλούμενο είδος και δεν πρέπει να καταναλώνεται τα τελευταία χρόνια καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πληθυσμός του έχει μειωθεί κατά 70%.

Τσιπούρα

Είναι το δημοφιλέστερο και πιο αγαπημένο ψάρι όλων των Ελλήνων γεγονός που το κάνει να είναι αλιεύεται αλόγιστα. Δυστυχώς τα στοιχεία δείχνουν πως και οι τσιπούρες κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.

Σαρδέλα

Ο πληθυσμός της σαρδέλας μειώνεται διαρκώς και τα στοιχεία και για αυτό το ψάρι είναι αποκαρδιωτικά, ο λόγος είναι προφανώς ο ίδιος με της τσιπούρας.
belikeyou.gr

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ