24ωρη απεργία στο efood το Σάββατο

by onvolos
1 views

Απεργία κηρύσσει το Σάββατο 4 Νοεμβρίου το Σωματείο Εργαζομένων της πλατφόρμας efood Περιφέρειας Αττικής και καλεί σε απεργιακή μοτοπορεία με στόχο την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.

 

Στην ανακοίνωση τους καταγγέλλουν την εταιρεία ότι αρνείται να δώσει απαντήσεις σε συγκεκριμένα αιτήματα. Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Κατά την διάρκεια όλης αυτής της περιόδου η εταιρία εξακολούθησε να υποτιμά περαιτέρω την εργασία των συναδέλφων freelancer με μια σειρά μονομερών ενεργειών, όπως οι αλλαγές αμοιβής ανά παραγγελία, προσαρμόζοντας το εισόδημά μας ανάλογα με τα κέρδη της. Επίσης, από τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου ξεκίνησε η διανομή σε 24ωρη βάση με την αρχή του “μεταμεσονύκτιου πάρτι των κερδών τους” αρχικά να αναλαμβάνουν οι συνάδελφοι freelancer».

 

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

 

– Να υπογράψει άμεσα η εταιρεία τη Συλλογική Σύμβαση και χωρίς καθυστερήσεις.

– Να κατοχυρωθεί 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο για όλους τους διανομείς είτε είναι μισθωτοί είτε είναι freelancer, με κατώτατο μισθό 1.000 ευρώ (με πρόσθετα τις τριετίες, αργίες, επίδομα ανθυγιεινής) .

– Να υπάρξουν μέτρα υγείας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, να δοθούν άμεσα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που προβλέπονται.

– Να γίνουν ουσιαστικές αυξήσεις για τους εργαζόμενους στα γραφεία.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ