Το Κόμμα της Μπίρας μπορεί να μπει στην αυστριακή Βουλή

by admin
0 views

Η Αυστρία έχει ένα καινούργιο συστημικό κόμμα, που στηρίζει τις «πράσινες» και «κλιματικές» πολιτικές της Κομισιόν αλλά δείχνει και αρκετά «τρελούτσικο» ή «εναλλακτικό» για να το ψηφίζουν οι εύπιστοι, απονήρευτοι και απολιτίκ νεολαίοι.

Εχει αρχηγό «ροκά», μέλη «ερασιτέχνες πολιτικούς», ενώ το «πολιτικό όνειρο» όλων αυτών είναι να δουν μπίρα να αναβλύζει από σιντριβάνια!

Η Corriere della Sera τού έκανε αβάντα. Το Αυστριακό Κόμμα της Μπίρας σοβαρεύει, έγραψε. Τουλάχιστον, προσπαθεί. Ο ηγέτης του, Ντομινίκ Βλάζνι, με παρατσούκλι Μάρκο Πόγκο, ήρθε τρίτος στις προεδρικές εκλογές του 2022, λαμβάνοντας το 8,31% των ψήφων!

Πήρε 337.000 κουκιά μετρημένα, χαρίζοντας απολαυστικά άρθρα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης λόγω αυτών των πιδάκων μπίρας.

Τώρα ο Βλάζνι λέει ότι η πολλή μπίρα κόβεται και το κόμμα «εστιάζει λιγότερο στη σάτιρα και περισσότερο στις ίσες ευκαιρίες, στην ισότητα, στην καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας, στην προώθηση του πολιτισμού και στη διαφάνεια».

Πρωτότυπος, ε;

Ο 37χρονος Βλάζνι, πτυχιούχος Ιατρικής, δήλωσε στους Ιταλούς ότι εξακολουθεί να θεωρεί «ωραίο πράγμα τα σιντριβάνια μπύρας», όμως οι μετοχές του στο σύστημα ανέβηκαν διότι κέρδισε το ακροδεξιό κόμμα της Αυστρίας, ενώ ακολουθεί τους Οικολόγους.

Ο Βλάζνι διοργανώνει «πάρτι με μπίρα» σε πόλεις και χωριά με σκοπό τη στρατολόγηση νέων μελών. Το Κόμμα της Μπίρας δεν θα λάβει μέρος στις ευρωεκλογές – όχι για λόγους ιδεολογικούς φυσικά, αλλά διότι δεν του φτάνουν τα λεφτά.

Στοχεύει όμως να πιάσει ένα 6% στις αυστριακές εκλογές που θα γίνουν το φθινόπωρο. «Πρέπει να προσφέρουμε κάποια εναλλακτική» λέει ο Βλάζνι. «Κανείς μας δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός. Θέλουμε να συνεισφέρουμε. Νομίζω ότι αυτό που λείπει συχνά από τη Βουλή είναι άνθρωποι με επαγγελματική και πρακτική εμπειρία». Το Κόμμα της Μπίρας, μας πληροφόρησε η Corriere, «είναι φιλοευρωπαϊκό διότι γνωρίζει καλά ότι δεν υπάρχει ζωή εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Στα γκάλοπ, όμως, «κερδίζουν τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα». Ο Βλάζνι σχολίασε: «Ανησυχώ, όμως δεν είναι μόνο αυστριακό το φαινόμενο, καθώς παρατηρείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Οι άνθρωποι είναι απογοητευμένοι από τα παραδοσιακά κόμματα, έτσι οι ευρωσκεπτικιστές προσφέρουν κάποια διέξοδο. Εμείς πρέπει να προσφέρουμε μια εποικοδομητική εναλλακτική πρόταση και να εκλεγούμε». Στο YouTube υπάρχουν βίντεο με τραγούδια της ροκ μπάντας του, ονόματι Turbobier, αλλά και βίντεο με τα οποία ο ίδιος ο Μάρκο Πόγκο, ο αρχηγός, κάνει κήρυγμα: «Η καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης πρέπει να είναι ο κύριος στόχος μας, αφορά το μέλλον των παιδιών και των εγγονών μας, όμως ελάχιστα πράγματα γίνονται σε πολιτικό επίπεδο». Και πρωτότυπος και ελπιδοφόρος…

Πηγή: Protagon.gr

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ