“Τιτανομαχία” στη Μαδρίτη με φόντο τον τελικό

by admin
2 views

Οι Βεστφαλοί είναι οι πρώτοι φιναλίστ στο Champions League και μένει να φανεί αν οι Μαδριλένοι θα πάνε για το 15ο τρόπαιο της ιστορίας τους στη διοργάνωση ή αν θα έχουμε ξανά γερμανικό εμφύλιο στο Λονδίνο, όπως συνέβη και πριν από 11 χρόνια, όταν οι Βαυαροί επικράτησαν στον τελικό της Ντόρτμουντ στο «Γουέμπλεϊ». Ρεάλ και Μπάγερν άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα στο Μόναχο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία το Σάββατο (4/5) στέφθηκε και μαθηματικά πρωταθλήτρια Ισπανίας για 36η φορά στην ιστορία της, δεν έχει χάσει εντός έδρας αγώνα Champions League από τότε που ηττήθηκε με 3-2 από την Τσέλσι στους προημιτελικούς της σεζόν 2021/22, αλλά οι 14 φορές πρωταθλητές Ευρώπης δεν έχουν νικήσει ακόμη μπροστά στους δικούς τους οπαδούς στη φάση των νοκ άουτ. Στους «16» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τη Λειψία και στα προημιτελικά 3-3 με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Έχοντας παραχωρήσει τα σκήπτρα της Bundesliga στη Λεβερκούζεν, η Μπάγερν παλεύει για την υπερηφάνεια της και πολλά άλλα στη Μαδρίτη. Είναι χωρίς νίκη σε επτά εκτός έδρας παιχνίδια εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης μετά την επιτυχία με 1-0 στους ημιτελικούς του Champions League της σεζόν 2000/01, ένα αποτέλεσμα που οδήγησε τους Βαυαρούς στη νίκη με συνολικό σκορ 3-1 και στον τελικό στο Μιλάνο, στον οποίο νίκησαν τη Βαλένθια 5-4 στα πέναλτι, καθώς η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν με τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο μία φορά στο παρελθόν η Μπάγερν έχει ισοπαλία 2-2 στον πρώτο αγώνα της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, στους ημιτελικούς του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 1995/96 κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Επικράτησε στον αγώνα ρεβάνς με 2-1 και συνέχισε για να κατακτήσει το τρόπαιο.//Ν.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ