Μια πολύ ωραία ιδέα που εύκολα μπορεί να υιοθετήσουμε όλοι μας

Οι εκπαιδευτικοί Artemis Mosiou Antonis Elias Thomas Malliaros, Φωτεινή Γρηγορίου και Μπάμπης Σμυρλής, διοργανώνουν δράσεις ενημέρωσεις για μαθητές Γυμνασίου και σ αυτό το πλαίσιο ενημέρωσαν τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΒΟΛΟΥ.

Η διαδικασία είναι απλή και με τον τρόπο αυτό επιστρέφουμε στη γη τους καρπούς της με την ελπίδα να φυτρώσουν καινούρια δέντρα ή φυτά.

Η κυκλική ανακύκλωση είναι μια σημαντική κίνηση συμμετοχής για να βοηθήσουμε τη γη να μας δώσει περισσότερους καρπούς. Το πιο σημαντικό είναι να καταφέρουμε ν αλλλάξουμε τον τρόπο σκέψης και να πετούμε τα σπόρια στο φυσικό τους περιβάλλον!

Είναι μια βιωματική δράση που οπωσδήποτε ενθουσίαζει τα παιδιά και τα βάζει σ αυτή τη διαδικασία της κυκλικής ανακύκλωσης. Με τον τρόπο αυτό τα κουκούτσια επιστρέφουν στη γη μέσα σε σβώλους πηλού και στη συνέχεια τα πετάμε τυχαία σε μια ακαλλιέργητη έκταση.

Έχει ενδιαφέρον να μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος την εξέλιξη για να δει αν στη συνέχεια κάποια από τα σποράκια θα αρχίσουν ένα νέο κύκλο ζωής.

Την επόμενη φορά κρατήστε τα κουκούτσια από τα φρούτα και όταν βρεθείτε σε μέρος που είναι ακαλλιέργητο, αφήστε τα σποράκια σας να συνεχίσουν να δίνουν καρπούς και να ξαναφυτρώσουν.

syn adv group