Τα πέντε μυστικά για να απολαμβάνετε το κρασί

by admin
6 views

Τα διαθέσιμα ευρήματα δείχνουν ότι τα πρώτα είδη κρασιού δημιουργήθηκαν πριν από 6-7 χιλιάδες έτη καθιστώντας το αρχαιότερο αλκοολούχο ποτό το οποίο συνεχίζει να συντροφεύει τον άνθρωπο. Στο πέρας των αιώνων η δημιουργία και κατανάλωση του κρασιού πέρασε από πάρα πολλές φάσεις για να φτάσει στη σημερινή παγκόσμια παραγωγή των περίπου 250 εκατομμυρίων εκατοστόλιτρων (μονάδα όγκου ίση με εκατό λίτρα) κρασιού από περίπου 1,300 διαφορετικές ποικιλίες που έχουν δημιουργηθεί.

Οι ειδικοί και η επιστημονική κοινότητα γενικότερα ανά τακτά χρονικά διαστήματα δίνουν οδηγίες και συμβουλές για την καλλιέργεια των αμπελιών, την επεξεργασία των σταφυλιών, την εμφιάλωση και τον τρόπο κατανάλωσης βασιζόμενοι κάθε φορά στις τοπικές ή γενικότερες πλανητικές συνθήκες αλλά και τις εξελίξεις και νέες μεθόδους καλλιέργειας αλλά και τεχνολογίας.

Με βάση τα πιο πρόσφατα ευρήματα σχετικών μελετών ειδικοί κατέληξαν σε πέντε οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν παραγωγοί κρασιού και καταναλωτές ώστε και το κρασί να είναι σε υψηλό ποιοτικό επίπεδο αλλά και η κατανάλωση του να γίνει με τον ενδεδειγμένο τρόπο

· Σκουρόχρωμο μπουκάλι

Διαπιστώθηκε ότι τα διάφανα μπουκάλια αφήνουν το φως να περνά μέσα στο κρασί γεγονός που προκαλεί αξιοσημείωτη σε πολλές περιπτώσεις δυσάρεστη αλλοίωση της οσμής του

·Πολύχρωμη περιγραφική ετικέτα

Μια πολύχρωμη καλαίσθητη ετικέτα βοηθά στο να προσλαμβάνει πιο θετικά από ψυχολογικής άποψης ο καταναλωτής την αγορά και στη συνέχεια κατανάλωση ενός κρασιού.

· Φελλός αντί για βιδωτό καπάκι

Τα κρασιά που βρίσκονται σε μπουκάλια με φελλό θεωρούνται πιο γευστικά από εκείνα με βιδωτό καπάκι. Ακόμη και ο ήχος εξόδου του φελλού λειτουργεί σύμφωνα με έρευνες θετικά στη ψυχολογία του καταναλωτή αυξάνοντας το επίπεδο της απόλαυσης του κρασιού.

· Αερίστε το κρασί πριν το πιείτε

Το κρασί αντιδρά με το οξυγόνο όταν εκτίθεται στον αέρα, το οποίο βοηθά στην ανάπτυξη της φυσικής γεύσης.

· Χρησιμοποιήστε ένα ποτήρι σε σχήμα τουλίπας

Η επιλογή ενός ποτηριού σε σχήμα τουλίπας βοηθά σύμφωνα με τους ειδικούς στο να απολαμβάνει στο έπακρο ο καταναλωτής το άρωμα του κρασιού χωρίς να μυρίζει υπερβολικά την αιθανόλη.

Naftemporiki.gr

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ