Τα ελληνικά νησιά ψηφίζουν οι Τούρκοι για το Μπαϊράμι

by admin
3 views

Ο πιο δημοφιλής προορισμός στο εξωτερικό κατά τις 9ήμερες διακοπές του Μπαϊραμιού είναι τα ελληνικά νησιά, όπου το πρόγραμμα βίζας κατά την άφιξη θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου, σύμφωνα με τον Ρετζέπ Γιαβούζ, πρόεδρο της Ομάδας Εργασίας Τουρισμού του Δημοτικού Συμβουλίου της Αττάλειας.

Ο Γιαβούζ ανακοίνωσε ότι οι προετοιμασίες για τις ακτοπλοϊκές υπηρεσίες και τις αστυνομικές μονάδες στα νησιά έχουν ολοκληρωθεί για 7 από τα 10 ελληνικά νησιά όπου μπορεί να ληφθεί βίζα κατά την άφιξη κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Εξηγώντας ότι οι διακοπές στα νησιά έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε σύγκριση με εναλλακτικές λύσεις στην Τουρκία, ο Γιαβούζ σημείωσε ότι:

«Τον Απρίλιο, η τουριστική περίοδος στα νησιά δεν είναι τόσο ενεργή όσο στη χώρα μας, πολλά μέρη μπορεί να είναι ακόμα υπό κατασκευή ή κλειστά. Υπάρχουν διαδικασίες για βίζα κατά την άφιξη, τα έγγραφα πρέπει να προετοιμαστούν για το προξενείο και να δοθούν κατά την άφιξη. Πρέπει να πληρώσετε 60€ για τη βίζα. Για ακτοπλοϊκές μεταφορές από νησί σε νησί, ανάλογα με την ημέρα και την ώρα, είναι απαραίτητο να εξεταστεί ένα κόστος μεταξύ 40-80€. Απαιτείται προϋπολογισμός για διαμονή σε καλό ξενοδοχείο 4 αστέρων για 50-70€ ανά άτομο την ημέρα για διαμονή με πρωινό. Διαμονή σε πολύ ολοένα και χαμηλότερες τιμές είναι φυσικά εφικτή».

O Γιαβούζ ενημέρωσε επίσης ότι ένας επιπλέον φόρος που ονομάζεται Eco Tax καταβάλλεται στα ελληνικά ξενοδοχεία από την 1η Μαρτίου.

Για ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων, είναι 10€ ανά δωμάτιο καθημερινά, για ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων είναι 7€, επομένως για 1 εβδομάδα σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, πρέπει να πληρωθούν επιπλέον 70€. Επειδή ο Απρίλιος δεν είναι ακόμη η κολυμβητική περίοδος και τα ξενοδοχεία δεν είναι πλήρως εξοπλισμένα, όπως τα δικά μας, είναι καλύτερο να νοικιάσετε αυτοκίνητο και να ταξιδέψετε. Η βενζίνη είναι ακριβή 2€, αλλά οι αποστάσεις είναι μικρές. Τα νησιά δεν είναι πολύ ελκυστικά για μικρά παιδιά. Αν πάτε, μην παραλείψετε να ακούσετε τους Έλληνες να λένε τις ιστορίες των παππούδων τους για την Τουρκία».

Τα πιο δημοφιλή νησιά – Πόσοι Τούρκοι σχεδιάζουν διακοπές στην Ελλάδα;

Η Λέσβος, η Χίος, η Κως, η Ρόδος και το Καστελόριζο ήταν τα πιο δημοφιλή νησιά μεταξύ των 10 ελληνικών νησιών με τη βίζα-εξπρές, ενώ 16-17 χιλιάδες Τούρκοι πολίτες σχεδιάζουν διακοπές κατά τη διάρκεια των 9 ημερών αργίας του Μπαϊραμιού, σύμφωνα με την τρέχοντα δεδομένα. Ο αριθμός μπορεί να φτάσει τις 20 χιλιάδες με απόφαση της τελευταίας στιγμής για λόγους, όπως η πρόσβαση μέσα σε 25-30 λεπτά, η εγγύτητα, η οικονομική διαθεσιμότητα και η ευκολία απόκτησης βίζας.

Συγκρίνοντας τις ακτές της Μεσογείου και του Αιγαίου με τα ελληνικά νησιά, ο Γιαβούζ είπε:

«Άκουσα από Έλληνα: ‘Οι Τούρκοι είναι σαν καρχαρίες στον τουρισμό, εμείς είμαστε θαλάσσιες χελώνες’». Οι Έλληνες δεν μπορούν καν να φανταστούν την ευελιξία και τη δημιουργικότητα που έχουμε. Προσπαθούσαν να ολοκληρώσουν το αεροδρόμιο της Αθήνας εδώ και χρόνια, εν τω μεταξύ εμείς φτιάξαμε το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Κλείνουν τα μαγαζιά τον Νοέμβριο, πάνε στην Αθήνα και ξεκουράζονται μέχρι τον Απρίλιο. Η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ, μα ποτέ ανταγωνιστής της Τουρκίας. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο μυαλό τους πάντως. Αν θέλεις αλλαγή σκηνικού, ένα απλό και οικονομικό ξενοδοχείο, λίγη περιήγηση στα αξιοθέατα, καλό φαγητό, θα νιώσεις καλά σε οποιοδήποτε ελληνικό νησί. Αν θέλετε να χαλαρώσετε σε μια ξαπλώστρα στην παραλία με τον ήλιο του Απριλίου και να απολαύσετε το all inclusive, κάπου στο Αιγαίο ή τη Μεσόγειο είναι για εσάς. Με άλλα λόγια, αν προτιμάτε φαγητό, ποτό και ταξίδια, κατευθυνθείτε στα νησιά και αν προτιμάτε να χαλαρώσετε, κατευθυνθείτε στις παραλίες μας. Όσον αφορά το κόστος, τα δύο είναι ισοδύναμα. Το πλεονέκτημα τιμής των νησιών εξαφανίζεται, όταν προσθέσετε βίζα, πλοίο, φόρο ξενοδοχείου. Τα ελληνικά νησιά ή οι ακτές της Μεσογείου και του Αιγαίου είναι όλα ίδια».

Σήμερα το θέμα βρίσκεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Χουριέτ με τίτλο «Τα ελληνικά νησιά είναι έτοιμα».

Ο πιο δημοφιλής προορισμός για διακοπές στο εξωτερικό κατά το Μπαϊράμι είναι τα ελληνικά νησιά.

ethnos.gr

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ