ΣΥΡΙΖΑ: Υψηλοί τόνοι, επιφυλάξεις και διαφορετικές προσεγγίσεις για τις εσωκομματικές κάλπες – Αναμένεται σε λίγο η ομιλία της Ο. Γεροβασίλη

by admin
6 views

Τοπίο στην ομίχλη θυμίζει το σκηνικό στον ΣΥΡΙΖΑ, με πυρετό ζυμώσεων και διαβουλεύσεων για το θέμα της εσωκομματικής κάλπης, στην οποία είτε θα επαναβεβαιωθεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου είτε θα ανατεθεί η ηγεσία σε άλλο πρόσωπο που θα οδηγήσει το κόμμα στις ευρωεκλογές. Σε λίγη ώρα η Όλγα Γεροβασίλη αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της. Ψήφισμα με υπογραφές μελών τάσσεται κατά οποιαδήποτε εσωστρεφούς διαδικασίας αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται ανένδοτος στη νέα προσφυγή στις κάλπες.

Παρότι τις τελευταίες ώρες διακινείται έγγραφο προκειμένου να κατατεθεί ως ψήφισμα στο σώμα των συνέδρων, σύμφωνα με το οποίο ζητείται να μην στηθούν εκ νέου κάλπες για την προεδρία του κόμματος, με τα έως τώρα δεδομένα αυτό μοιάζει ακόμη αναπόφευκτο.

Αναμένεται ότι στην ομιλία της η Όλγα Γεροβασίλη θα αναγγείλει την υποψηφιότητά της εφόσον θα αποφασιστεί η διενέργεια εκλογών, ενώ από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ανυποχώρητος να προχωρήσουν οι κάλπες για την εκλογή προέδρου και να ξεκαθαρίσει το τοπίο. 
Φαίνεται μάλιστα  ότι ο πρόεδρος εφόσον θα υλοποιηθεί αυτό το σενάριο, επιθυμεί οι κάλπες να στηθούν το συντομότερο. δηλαδή μαζί με τις εκλογές για νομαρχιακές και οργανώσεις μελών. Έχω μια επιφύλαξη ακόμη για το αν θα είναι μαζί και η κάλπη για Κεντρική Επιτροπή καθώς πρακτικά δεν έχουν κατατεθεί υποψήφιότητες προκειμένου αυτές να εγκριθούν από το συνέδριο, ωστόσο δεν είναι απίθανο αυτό να γίνει άμεσα. 
Από κει και πέρα η άλλη πλευρά, δηλαδή των στελεχών που θα στηρίξουν την υποψηφιότητα Γεροβασίλη εφόσον θα στηθούν κάλπες, δηλώνουν ότι υπάρχουν συγκεκριμένη διαδικασία που θα πρέπει να τηρηθεί και να εξουσιοδοτηθούν. Η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή εν συνεχεία θα πρέπει να ανάψουν το «πράσινο» φως για την εκλογική διαδικασία. 
Πάρα το γεγονός ότι είναι πολύ ρευστό το σκηνικό το οποίο υπάρχει αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε διόλου πολύ σοβαρές εξελίξεις και κινήσεις στην εσωκομματική σκακιέρα με τις οποίες ανά πάσα στιγμή να ανατρέπονται τα δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ