ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ: Οι συσχετισμοί δυνάμεων και οι νέες ισορροπίες

by admin
5 views

Xωρίς εκλογές, με τον ίδιο πρόεδρο, ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το 4ο Συνέδριο δε θα είναι ποτέ πια ίδιος. Τέσσερις μέρες διεργασίων που τα είχαν όλα: παρασκήνιο, ζυμώσεις, συντροφικά μαχαιρώματα και κλίμα αρένας.

Πρωτεργάτες της συμβιβαστικής πρότασης που επικράτησε οι Σωκράτης Φάμελλος, Νίκος Παππάς, και Γιώργος Τσίπρας με τους δύο τελευταίους να έχουν εκφραστεί υπέρ της αναγκαιότητας της παρουσίας του πρώην Πρωθυπουργού στο Συνέδριο, ασκώντας παράλληλα κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη.

Στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη και η Νίνα Κασσιμάτη, ενώ ο Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για άκαιρη παρέμβαση Τσίπρα. «Πρόεδρο έχουμε και τον εκλέξαμε πρόσφατα γι΄αυτό δεν χρειάζονται ξανά εκλογές. Άκαιρη και λάθος η παρέμβαση του Αλέξη που έπρεπε να έρθει να τα πει στο συνέδριο. Πυροδότησε μια κρίση που δεν χρειαζόταν! Η Όλγα πρέπει να αποσύρει την υποψηφιότητά της», δήλωσε ο Παύλος Πολάκης.

«Η Όλγα δεν έπρεπε να εκφράσει τώρα αυτή την ιδιοκτησιακή λογική κόντρα στη δημοκρατική αρχή», δήλωσε από την πλευρά της η Νίνα Κασσιμάτη.

Στο πλευρό της Όλγας Γεροβασίλη και από του βήματος Συνεδρίου βρέθηκαν όλα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που είχαν έρθει σε ρήξη με τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Τούτη την κρίσιμη ώρα η εμπειρία πρέπει να συμβαδίσει με την τόλμη. Και τα δύο αυτά τα έχει η Όλγα», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σκληρή κριτική τόσο στον Στέφανο Κασσελάκη όσο και στην ηγετική ομάδα άσκησε ο Γιάννης Ραγκούσης κατά την ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι η «ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη τη συμμαχία Αριστεράς και Κεντροαριστεράς, τη μόνη δύναμη που μπορεί να την οδηγήσει στη νέα Ελλάδα»

«O πρόεδρος έχει ιδιαίτερο ρόλο, δε σημαίνει να μην αντέχει διαφορετικές απόψεις και κριτική.Έπρεπε να προβληματιστούμε όλοι γιατί δεν ήταν εδώ ο Αλέξης Τσίπρας», δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Δείτε την εικόνα του Συνεδρίου μας, συνθήκες αρένας, πώς γίναμε έτσι; Τι νόημα έχει το 3ετές συμβόλαιο χωρίς στη Νίκη, έρχεται ένα «αδιαμεσολάβητα» να γκρεμίσει δημοκρατικές διαδικασίες», είπε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ένα από τα στελέχη που ξεκαθάρισε από την αρχή του Συνεδρίου ότι δε θα είναι υποψήφιος μένοντας στη συνέχεια και μακριά από την μονομαχία Κασσελάκη – Γεροβασίλη ήταν ο Διονύσης Τεμπονέρας.« «Η Αριστερά δεν παράγει μεσσίες και ήρωες, παράγει κοινωνικά υποδείγματα. Έχουμε χρέος να κρατήσουμε την υπόθεση αυτή ζωντανή. Αν χρειαστεί να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε», έλεγε την προηγούμενη Παρασκευή ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Οι νέες ισορροπίες που έφερε το Συνέδριο αναμένεται να δοκιμαστούν στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές.

Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ