Συνελήφθη ο Κ. Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου – Το χρονικό του πρωτοφανούς επεισοδίου στη Βουλή

by admin
1 views

Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου, μετά τη σωματική επίθεση που έκανε εις βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, στο περιστύλιο της Βουλής. Ο βουλευτής, που συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου βάσει του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα για Βία κατά πολιτικού σώματος ή της Κυβέρνηση, οδηγείται στην γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Όπως είπε νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι όποιος βιαιοπραγεί εναντίον μέλους της Βουλής τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη. Επισήμανε μάλιστα ότι η ασυλία βουλευτή καλύπτει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, και έτσι «μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη αυτής της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα».

Το χρονικό

Αφορμή για το πρωτοφανές ήταν η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της άρσης ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, η υπόθεση του οποίου αφορούσε συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο που είχε υποβάλει αξιωματικός ε.α του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κ. Φλώρος, του οποίο ο πατέρας είχε κάνει τη μήνυση κατά του κ. Βελόπολου, είχε ζητήσει να πάρει το λόγο στην Ολομέλεια ωστόσο ο κανονισμός δεν το επέτρεπε και δεν του δόθηκε, αντιδρώντας στην αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνου Χήτα, για καραμπινάτη προεκλογική πολιτική σκοπιμότητα που παρότι δεν αφορά τον κ. Βελόπουλο ζήτησε την άρση ασυλίας του για να βρεθεί ενώπιον του φυσικού δικαστή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ολομέλεια υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ.Φλώρο και τον κ. Γραμμένο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Φλώρος αντέδρασε φωνάζοντας στον κ. Χήτα ότι «αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές», ο κ. Γραμμένος απάντησε με βαρείς χαρακτηρισμούς.

Όταν οι δύο άνδρες βγήκαν έξω από την Ολομέλεια ο κ. Φλώρος του επιτέθηκε, τον έπιασε από τον λαιμό, τον γρονθοκόπησε και τον έριξε στο πάτωμα. Σημειώνεται ότι ο κ. Γραμμένος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχε καταθέσει αγωγή κατά του πατέρα του κ. Φλώρου για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου κα εξύβριση.

Αποβολή Φλώρου για 15 μέρες

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας ζήτησε την ανώτερη ποινή που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, δηλαδή την αποβολή του Κωνσταντίνου Φλώρου από το κοινοβούλιο για 15 ημέρες.

Ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει την κτηνώδη συμπεριφορά για αυτό είναι επιεικής. Το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω είναι να τον απομακρύνω με τη φρουρά για 15 μέρες από τις εργασίες του Σώματος. Χάδι έναντι της χυδαιότητας!” είπε ο κ. Τασούλας τονίζοντας ότι θα υπάρξει άρση ασυλίας και θα αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες.

Ο άνθρωπος διαφέρει από τα ζώα στην κρίση και τη λογική, που δυστυχώς κάποιοι εδώ μέσα δε διαθέτουν. Πόσα ψέματα μπορεί να πει κάποιος για να δικαιολογήσει μια πράξη βίας;” διερωτήθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος και πρόσθεσε: “Δεν περίμενα ποτέ άνθρωποι στο κοινοβούλιο να επαναλάβουν πράξεις που έχουν να κάνουν με ζωώδη ένστικτα. Όσοι θέλουν να συμπεριφέρονται ως ζώα να βγουν στη ζούγκλα και να συμπεριφέρονται έτσι“.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

«Τα όσα συνέβησαν στην Βουλή σήμερα είναι απαράδεκτα και αχαρακτήριστα και δεν συνάδουν με το Δημοκρατικό πολίτευμα. Βουλευτές μετέτρεψαν σε ρινγκ χώρους του Κοινοβουλίου και αρχηγός κόμματος απειλεί, εμμέσως πλην σαφώς, βουλευτές, προειδοποιώντας τους να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου. «Το πρωτοφανές και αδιανόητο αυτό περιστατικό καταδεικνύει την περιφρόνηση των ακροδεξιών  μορφωμάτων για το κοινοβούλιο και υπενθυμίζει εμφατικά τον κίνδυνο που συνιστά για τη Δημοκρατία μας η ανοχή στη ρητορική μίσους και τον τραμπουκισμό. Εντός και εκτός Βουλής», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχω τονίσει επανειλημμένα, δημόσια, ότι η βία στην ελληνική κοινωνία επεκτείνεται παντού σε κάθε χώρο, πλέον ακόμα και μέσα στο Κοινοβούλιο. Η προπαγάνδα, ο λαϊκισμός, η καλλιέργεια του φόβου και του θυμού αποτελεί ένα σύμπτωμα της κοινωνικής πραγματικότητας που συντηρεί η κυβέρνηση επιδιώκοντας το πολιτικό όφελος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του οβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

Για πολύ τραγικό και απαράδεκτο περιστατικό έκανε λόγο ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας. «Το καταδικάζουμε απερίφραστα. Καταδικάζουμε την κάθε μορφή βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται. Ιδίως σε αυτό τον ιερό χώρο που τον σεβόμαστε και αγαπάμε» είπε ο κ. Στίγκας και πρόσθεσε: «Συμφωνούμε με τον κ. Τασούλα ώστε να μην υπάρχουν τέτοια άθλια περιστατικά εδώ μέσα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ