Συλλαλητήριο έξω από το Νοσοκομείο διοργανώνουν οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας

by admin
12 views

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων προανήγγειλαν σήμερα οι συνταξιούχοι για τη διεκδίκηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σε θέματα υγείας-πρόνοιας. Ζήτησαν συμμετοχή το συλλαλητήριο που διοργανώνουν την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί έξω από το Νοσοκομείο του Βόλου.

Ζήτησαν «πραγματική δημόσια υγεία και κατάργηση κάθε είδους πληρωμής στην Υγεία». Όπως υποστήριξαν: «Η κατάσταση έχει φθάσει το απροχώρητο και η ζωή απειλείται από ένα σύστημα υγείας που παραδίδεται σταδιακά στους ιδιώτες με τις παροχές να κοστίζουν καθημερινά όλο και περισσότερο, ενώ η ακρίβεια καλπάζει και τα εισοδήματα είναι απολύτως συγκεκριμένα». Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας, χαρακτήρισε «απαράδεκτο μέτρο» τα απογευματινά χειρουργεία με πληρωμή, όπως επίσης την αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα.

Το συλλαλητήριο διοργανώνουν εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων Μαγνησίας, ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ), ΝΑΤ, ΟΑΕΕ (ΤΑΕ), ΑΓΕΤ, όπως του ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας,.

Τα αιτήματά τους

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν δημόσιο δωρεάν καθολικό σύστημα υγείας -πρόνοιας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος, εξασφαλισμένη από το κράτος δωρεάν πλήρη και απρόσκοπτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία σε όλους, πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων, των Κ.Υ. και άλλων μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων σε όλες τις μονάδες υγείας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.
Ακόμη ζητούν να μην κλείσει η συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας και να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία και το σύνολο των δομών που έκλεισαν λόγω περικοπών, να καταργηθεί κάθε είδους πληρωμή στην υγεία για όλο τον λαό, να δίνονται απολύτως δωρεάν, με κάλυψη στο 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό, φάρμακα, θεραπείες, σύγχρονα θεραπευτικά μέσα, τεχνολογικά βοηθήματα για όλους, με κανένα όριο, πλαφόν ή αποκλεισμό σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους Έλληνες ή μετανάστες.
Τέλος, ζητούν πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό, ανανέωση του στόλου, με ασθενοφόρα, πλωτά και εναέρια μέσα, καθώς και στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας, να μη γίνει καμία ιδιωτικοποίηση -εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, αγροτικά ιατρεία στελεχωμένα σε όλα τα χωριά, να οργανωθούν με υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες άτομα με ειδικές ανάγκες και οι οικογένειές τους, χρόνια πάσχοντες και νεφροπαθείς και δημόσιο δωρεάν πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», χωρίς πλαφόν, εξαιρέσεις και περικοπές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ