Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης

by admin
6 views

Στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση εισάγεται σήμερα το σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την «Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης» που ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Στο νομοσχέδιο, μέχρι την ολοκλήρωση της δεύτερης ανάγνωσης στην Επιτροπή, έχουν κατατεθεί δύο βουλευτικές τροπολογίες. Η πρώτη από τον βουλευτής της ΝΔ Σταύρο Παπασωτηρίου για την τροποποίηση διάταξης του Ν. 4056/2023 όπου παρέχεται η δυνατότητα στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις (μη πτηνοτροφικές) εντατικής εκτροφής να μπορούν να ανανεώσουν, να μεταβιβάζουν ή να τροποποιούν την έγκριση ή γνωστοποίηση λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της δυναμικότητας τους, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι σχετικοί περιορισμοί υπό προϋποθέσεις.

Η δεύτερη τροπολογία έχει κατατεθεί από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα για την μεταβίβαση στο δήμο Νέας Προποντίδας των ακινήτων του παλαιού Μετοχικού Συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, που βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού της Νέας Τρίγλιας προκειμένου να γίνει η αναστήλωση των κτηρίων και να μετατραπεί σε πολυχώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ