Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τον νέο ποινικό κώδικα

by admin
2 views

Αρχίζει σήμερα στη Βουλή η διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους νέους ποινικούς κώδικες. Επί της αρχής στην αρμόδια Επιτροπή, υπέρ τάχθηκε μόνο η Νέα Δημοκρατία. 

Σημεία αιχμής στην αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, είναι κυρίως η αυστηροποίηση των ποινών, η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από το τριμελές στο μονομελές πρωτοδικείο, τα αυστηρότερα κριτήρια για την ανασταλτική ποινή και η μη υποχρεωτική κλήτευση στο ακροατήριο μαρτύρων αστυνομικών και ανακριτικών υπαλλήλων.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αποφάσισε την καθολική αποχή των δικηγόρων από τα δικαστήρια την Πέμπτη, ημέρα της ψήφισης νομοσχεδίου.

Επίσης, οι δικηγόροι της Αθήνας αποφάσισαν 3ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους κατά τις ώρες 12 μμ έως και 3μμ στις 28-2-2024, ημέρα μνήμης για τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών αλλά και με παράλληλες δράσεις για το ζήτημα αυτό την ίδια ημέρα όπως κατάθεση υπομνήματος των Δικηγορικών Συλλόγων στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή στη Λάρισα , συνέντευξη τύπου και κατάθεση στεφάνου στον τόπο του δυστυχήματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ