Σκόπελος: Σύντομα δημοπρατείται το έργο της μικροσυγκοινωνίας

by admin
0 views

Το δημοτικό συμβούλιο Σκοπέλου αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να προχωρήσει στη σύνταξη των όρων διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου της μικροσυγκοινωνίας του νησιού, καθώς τα δύο λεωφορεία ιδιωτών που εξυπηρετούν δημότες και τουρίστες δεν επαρκούν. Μάλιστα το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή δεν υπήρχε κανένα δρομολόγιο με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθούν έντονα οι τουρίστες που είχαν κατακλύσει το νησί για τις Άγιες Ημέρες.

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο δήμαρχος Σκοπέλου, Σταμάτης Περίσσης. “Το έχουν ήδη κάνει άλλες νησιωτικές περιοχές και είναι η μοναδική λύση καθώς αυτό που ισχύει μέχρι σήμερα δεν ικανοποιεί κανένα. Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. παρέστησαν και οι νομικοί των δύο λεωφορειούχων, όμως θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι το νησί δεν μπορεί να είναι χωρίς σταθερή συγκοινωνία όλο τον χρόνο”, τόνισε ο κ.Περίσσης.

Επιπλέον ανέφερε ότι πολλές φορές ακόμη και το καλοκαίρι οι λεωφορειούχοι σταματούν τα δρομολόγια νωρίς το βράδυ και μένουν αποκομμένα από την κίνηση χωριά όπως η Γλώσσα, το Έλιος, το Λουτράκι κ.α. “Όπως αντιλαμβάνεστε οι επισκέπτες ή θα πρέπει να πάρουν ή ταξί ή να νοικιάσουν αυτοκίνητα. Αυτό έχει σημαντική επίπτωση στην οικονομία των χωριών” τόνισε. Εξήγησε ότι, σύμφωνα με τον νόμο, το έργο της μικροσυγκοινωνίας μπορεί να εκτελεστεί από τον δήμο, κάτι που δεν επιθυμεί η δημοτική αρχή και το δεύτερο να ανατεθεί σε ιδιώτη. ‘Τελικά αποφασίσαμε να καταρτίσουμε τους όρους του διαγωνισμού και ελπίζουμε το νέο σχήμα να λειτουργήσει ως το καλοκαίρι. Άλλωστε οι δύο λεωφορειούχοι μπορούν αν το επιθυμούν να συμπράξουν μεταξύ τους ή με άλλους και να πάρουν το έργο”, τόνισε.

Ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης επαρχιακού δικτύου και ελεγχόμενου χώρου στάθμευσης στο λιμάνι

Ο δήμαρχος επιπλέον ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε το δίκτυο ασφαλτόστρωσης 21 χλμ. σε όλο το νησί, τοποθετήθηκαν μπάρες ασφαλείας στα επικίνδυνα σημεία και αναμένονται τα 2.140 σώματα led για να καλύψουν το 70% του φωτισμού του νησιού.
Επιπλέον η Περιφέρεια δέχθηκε να χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή της παιδικής χαράς στην πρόσοψη του λιμανιού και η μελέτη της είναι σε εξέλιξη.

Τέλος ο κ. Περίσσης εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο χώρος στάθμευσης στο λιμάνι ολοκληρώνεται και θα είναι ελεγχόμενος με ηλεκτρονικά συστήματα. Πρόκειται για ένα έργο που μελέτησε και ολοκλήρωσε το Λιμενικό Ταμείο. “Μένουν οι διαγραμμίσεις του χώρου και η τοποθέτηση των ηλεκτρονικών μπαρών. Επιπλέον θα υπάρχει και ηλεκτρονικός πίνακας ενημέρωσης για το πόσες θέσεις είναι ελεύθερες”, συμπλήρωσε ο κ. Περίσσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ