Σινέ – Άνθρωποι: Σήμερα η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Παππά (ηχητικό)

by admin
1 views

Προσεγγίζοντας την βαθύτερη ουσία μέσα από χαρακτήρες σημαντικών φιλμς

Το νέο του βιβλίο, το έκτο κατά σειρά, παρουσιάζει σήμερα Πέμπτη 9 Μαϊου στο Park Hotel ο συγγραφέας, ιδρυτής και διαχειριστής της ομάδας Σινεφίλ, με 220.00 μέλη και καθηγητής αγγλικών Νίκος Παππάς.

Στο βιβλίο με τίτλο «Σινέ-Άνθρωποι | 38 δοκίμια για τον Κινηματογράφο» μέσα από 38 γνωστές και άγνωστες ταινίες, που καλύπτουν μικρό αλλά σημαντικό μέρος της παγκόσμιας κινηματογραφικής κληρονομιάς και φτάνουν χρονολογικά μέχρι το 2023, ο Ν.Παππάς, εξερευνά και αναλύει τους βασικούς χαρακτήρες και την ουσία των ταινιών, χρησιμοποιώντας τη βαθιά του γνώση για το σινεμά, όπως και φιλοσοφικά και ψυχολογικά «εργαλεία». Όπως αναφέρει και το δελτίο τύπου: “Για κάθε χαρακτήρα προβάλλεται ένας τρόπος ζωής που μοιάζει με τον δικό μας.”

Ακούστε τί είπε ο Νίκος Παππάς στην εκπομπή «Ennitime is a good time» του SPORT FM 889,5, για το βιβλίο, τη παρουσίαση αλλά και την προσέγγιση του στην κινηματογραφική κριτική και ανάλυση

Περισσότερα για το βιβλίο
ΣΙΝΕ – ΆΝΘΡΩΠΟΙ
38 δοκίμια για τον Κινηματογράφο

Εκδόσεις Ιστίο Χαρισιάδου 1 Δημητριάδος, Βόλος.
Μάρτιος 2024.
Email nickpappas111@gmail.com
Τηλ 6978955101, 24210-28946.
Αριθμός σελίδων 140. Τιμή 12 Ευρώ.
ISBN 978-618-81926-4-5

Το βιβλίο διατίθεται προς πώληση από τον εκδοτικό οίκο, καθώς και από τα βιβλιοπωλεία Χάρτα, Πένα και Πλαστελίνη, που βρίσκονται στο Βόλο

Ο Νίκος Παππάς
Αυτό που ξεκίνησε ως εμμονική συλλογή 1300 ταινιών μέχρι να τελειώσει το λύκειο, ο Νίκος Παππάς το μετέτρεψε σε σχετικές με το αντικείμενο σπουδές στην Αγγλία μέχρι το 2002. Επιστρέφοντας εργάστηκε σε τηλεοπτικές παραγωγές και ντοκιμαντέρ, μέχρι τον επαναπατρισμό του στο Βόλο και την απόφασή του να ασχοληθεί με τη διδασκαλία αγγλικών. Από το 2014 διατηρεί το δικό του φροντιστήριο στο κέντρο της πόλης.
Τον Μάιο του 2012 δημιούργησε την ομάδα Σινεφίλ στο Facebook που πλέον αριθμεί 220.000 μέλη και συντελεί σε μεγάλο μέρος της ελληνόφωνης κινηματογραφικής συζήτησης. Διαμέσου της ομάδας ενημερωνόμαστε άρτια για το παγκόσμιο και εγχώριο κινηματογραφικό γίγνεσθαι, τους θεμέλιους λίθους της ιστορίας του σινεμά, κι αυτό πραγματοποιείται λόγω της αξιοσημείωτης ποικιλίας Ελλήνων ανά τον κόσμο που συνεισφέρουν με αγάπη.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ