Ρ. Μέτσολα: Η Ελλάδα είναι πάντα το σύμβολο της δημοκρατίας – Με την επιστολική ψήφο ελπίζω να «ακουστεί» περισσότερο η φωνή σας στις ευρωεκλογές

by admin
2 views

Η Ρομπέρτα Μέτσολα βρίσκεται στην Ελλάδα και μίλησε στη Βουλή σε συζήτηση με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση εν όψει των ευρωεκλογών» (“The EU ahead of the European Elections“), κάνοντας έκκληση στους πολίτες να ψηφίσουν τον Ιούνιο.

«Η Ελλάδα θα είναι πάντα το σύμβολο της δημοκρατίας», είπε ξεκινώντας και αναφέρθηκε στον θάνατο του Ναβάλνι. «Πρώτα του στέρησαν τη δημοκρατία και μετά τη ζωή. Η Δημοκρατία χρειάζεται θάρρος και ο Ναβαλνι το γνώριζε αυτός όπως και κάθε Ουκρανός που μάχεται στο πεδίο. Το ξέρουμε αυτό όπως ξέρουμε και πως η Ελλάδα θα είναι πάντα η κοιτίδα της Δημοκρατίας».

«Μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερο όταν λειτουργούμε μαζί», πρόσθεσε η κ. Μέτσολα και αναφέρθηκε στην περίοδο της πανδημίας.

Πρόσθεσε πως είμαστε «μια ήπειρος που είναι βασισμένη στην ειρήνη, υπερασπιζόμαστε τις αξίες μας, την ειρήνη, δεν διστάσαμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία όταν το χρειάστηκε και ακόμα και τώρα είμαστε δίπλα της». «Είμαι ευγνώμων που προσφέρατε καταφύγιο στους Ουκρανούς πρόσφυγες», τόνισε.

Αναφερόμενη στους στόχους της Ευρώπης, εξήγησε πως: «Σκοπός μας είναι να χτίσουμε πιο βιώσιμα πράγματα, να ακούσουμε τους αγρότες, να θεσπίσουμε νόμους που καταπολεμούν την φτώχεια την ανισότητα» και «να δείξουμε πως η Ευρώπη είναι ένα κοινό καλό».

Η Ρ. Μέτσολα αναφέρθηκε στον Πλάτωνα και στο ρητό του πως «η βαρύτερη ποινή στο να μην κυβερνήσεις, είναι να κυβερνήσει κάποιος κατώτερος από εσένα», και προέτρεψε να ψηφίσουν όλοι στις ευρωεκλογές.

«Η Ελλάδα κάνει την Ευρώπη πιο σταθερή», ισχυρίστηκε και αναφέρθηκε σε δράσεις που γίνονται και η χώρα μας διευκολύνει και βοηθά την Ευρώπη σε επίπεδο άμυνας, ενέργειας, μετανάστευσης.

Σχετικά με την νέα γενi;a είπε πως: «Eίναι πιο κυνική σε σχέση με την πολιτική. Θεωρεί τις ευκαιρίες στην Ευρώπη δεδομένες». Πρόσθεσε πως είναι πειρασμός για τους νέους οι προσπάθειές των λαϊκιστών να ζωγραφίσουν ένα ασπρόμαυρο μέλλον και αποτελεί συλλογική ευθύνη να μην αποσυρθεί η γενιά αυτή στις παρυφές του λαϊκισμού.

Κλείνοντας, τόνισε μεταξύ άλλων: «Με την επιστολική ψήφο ελπίζω να ακουστεί περισσότερο η φωνή των Ελλήνων στις ευρωεκλογές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ