Π. Παππάς στο Πρώτο: Έληξε αυτονόητα μια περιττή εσωτερική διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ (audio)

by admin
2 views

«Εγώ νομίζω ότι έληξε αυτονόητα, αυτή η εσωτερική διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ, μια περιττή θα πω εσωτερική διαμάχη, μια υπερβολική αντίδραση, η οποία δεν χρειαζόταν, για ένα ερωτηματολόγιο το οποίο συμβουλευτικά θα λειτουργήσει σε σχέση με τις όλες άλλες διαδικασίες που εξελίσσονται στο κόμμα και αποτέλεσμα είναι ότι το ερωτηματολόγιο συνεχίζει φυσικά να υφίσταται στην πλατφόρμα» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, μια μέρα πριν την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου.

Επιπλέον, ερωτηθείς εάν ανακλήθηκε η επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ο κ. Παππάς επισήμανε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Εξήγησε μάλιστα, πως στην επίσημη ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του κόμματος, σημειώνεται πως τέθηκε το θέμα της ανάκλησης της επιστολής, μπήκε σε ψηφοφορία και μόνο ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ψήφισε υπέρ της ανάκλησης της επιστολής του Προέδρου, επομένως δεν τίθεται θέμα ανάκλησης.

«Ο κ. Κασσελάκης ζήτησε και πήρε από την Πολιτική Γραμματεία την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, γιατί υπήρξε μία αμφισβήτηση των επιλογών του σε σχέση και με αφορμή το ερωτηματολόγιο και με αυτό το δίλημμα προσήλθε, ότι ζητώ την εμπιστοσύνη σας ή θα προσφύγω στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Και το αποτέλεσμα της Πολιτικής Γραμματείας ήταν ότι του προσέφερε η Πολιτική Γραμματεία την εμπιστοσύνη της. Άρα δεν τίθεται και θέμα προσφυγής στη βάση» προσέθεσε ο κ. Παππάς.

Ως προς το τι θα συζητηθεί στο Συνέδριο που αρχίζει αύριο, ο κ. Παππάς τόνισε πως «αυτό είναι ένα συνέδριο θέσεων και θα υπάρχει και ένα συνέδριο επανίδρυσης στο οποίο θα τεθούν με μεγάλη σαφήνεια όλα τα θέματα ταυτότητας και ιδεολογικού προσανατολισμού του νέου ΣΥΡΙΖΑ, του νέου χώρου ο οποίος είναι ανάγκη να δημιουργηθεί στην Ελλάδα». «Νομίζω ότι είναι εύκολα κατανοητό ότι υπάρχει αυτή η ανάγκη, καθώς ουδέποτε στη σύγχρονη ιστορία, τη μεταπολιτευτική είχαμε μια τέτοια πολυδιάσπαση της κεντροαριστεράς, αλλά και ένα τέτοιο έλλειμμα κατεύθυνσης του προοδευτικού κόσμου» συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Παππάς επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «ως συντεταγμένο κόμμα οφείλει να μην αμφισβητεί τον εκλεγμένο πριν από πέντε μήνες πρόεδρό του» ενώ εξέφρασε την πεποίθηση «ότι με την πάροδο των ημερών και μετά από το Συνέδριο θα γίνει σαφές ότι η μόνη πρόταση η οποία μπορεί να ανατάξει τον χώρο μας είναι αυτή του νέου προέδρου του, του Στέφανου Κασσελάκη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ