Πόνος και καταστροφή στη Γάζα – Ανελέητοι βομβαρδισμοί των Ισραηλινών

by admin
4 views

Με τους νεκρούς στη μαρτυρική Γάζα να έχουν φτάσει πλέον τους 29.500, ο Νετανιάχου παρουσίασε το σχέδιό του για τον έλεγχο του θύλακα, αφού τερματιστεί ο πόλεμος με τη Χαμάς. Σε αυτό προβλέπεται η διοίκηση από τον ισραηλινό στρατό όλης της παραθαλάσσιας περιοχής της Γάζας, ενώ δεν αναφέρεται καθόλου η παλαιστινιακή αρχή. Ελπίζοντας σε μια «απεμπλοκή» των συνομιλιών για εκεχειρία, ισραηλινή αντιπροσωπεία υπό τον επικεφαλής της Μοσάντ μεταβαίνει για συνομιλίες στο Παρίσι.

Οι νέοι βομβαρδισμοί στην κεντρική Γάζα, προκαλούν τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων.

Θρήνος επικρατεί στην πόλη Ντέι Αλ Μπάλαχ, την ώρα που οι Παλαιστίνιοι ανασύρουν σωρούς από τα συντρίμμια.

Στο βόρειο τμήμα, φοιτητής που βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, δείχνει με το κινητό του τηλέφωνο τους τάφους έξω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας.
Όπως αναφέρει φοιτητής ιατρικής: «Η Γάζα αυτή τη στιγμή είναι ένα νεκροταφείο. Τα νοσοκομεία γενικά χρησιμοποιούνται για να σώζονται οι άνθρωποι, εκτός από τη Γάζα, όπου χρησιμοποιούνται ως νεκροταφεία».

Για νέα έφοδο του ισραηλινού στρατού στο εκτός λειτουργίας νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιούνις, κάνει λόγο το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων του ΟΗΕ, Αγιαντίλ Σαπαρέκοβ, επισημαίνει πως: «Έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής τρεις αποστολές υψηλού κινδύνου στο νοσοκομείο Νάσερ και έχουμε καταφέρει να απομακρύνουμε 51 ασθενείς, αλλά έχουμε ακόμα περίπου 140 ασθενείς που παραμένουν στο νοσοκομείο».

Την ώρα που η αιματοχυσία στη Γάζα συμπληρώνει τις 140 ημέρες και με την προαναγγελθείσα χερσαία επιχείρηση στη Ράφα προ των πυλών, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου παρουσίασε στο συμβούλιο ασφαλείας της κυβέρνησης του, το σχέδιο του για την επόμενη ημέρα του πολέμου που δημοσιεύει η εφημερίδα Times of Israel. Στο μονοσέλιδο έγγραφο γίνεται λόγος, πως ο ισραηλινός στρατός θα αναλάβει την διοίκηση της Γάζας και προτείνει να υπάρξει συνεργασία με τοπικούς αξιωματούχους, οι οποίοι όμως δεν θα συνδέονται με την τρομοκρατία. Γίνεται επίσης σαφές πως δεν θα επιτρέψει στην Παλαιστινιακή Αρχή να επιστρέψει για να κυβερνήσει τη Γάζα.

Από την πλευρά της η παλαιστινιακή αρχή με ανάρτηση στο διαδίκτυο, απορρίπτει το σχέδιο Νετανιάχου και κάνει λόγο για εκ νέου κατοχή της Λωρίδας της Γάζας.

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών, τονίζει: «Το σχέδιο του Νετανιάχου σημαίνει την εκ νέου κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας και την παρεμπόδιση των αμερικανικών και διεθνών προσπαθειών για την ίδρυση του Παλαιστινιακού Κράτους. Το σχέδιο του Νετανιάχου εξυπηρετεί το συμφέρον του να παρατείνει τον πόλεμο για να παραμείνει στην εξουσία.

Σε ότι αφορά την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός, το Ισραήλ ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει εκ νέου σε ειρηνευτικές συνομιλίες που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο στο Παρίσι.

Επιμέλεια: Φοίβη Γκουσιάρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ