“Πυρά” προς τη δημοτική αρχή Νοτίου Πυλίου από την αντιπολίτευση για σημαντική καθυστέρηση στην αποκατάσταση ζημιών

by admin
0 views

Στα πολύ σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί του Νοτίου Πηλίου αναφέρεται σε νέα της ανακοίνωση η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Νότιο Πήλιο, “Νέα αρχή για το Τόπο μας”. Όπως αναφέρει, “δεν έχει αποκατασταθεί το σύστημα άρδευσης και οι ελαιοπαραγωγοί σε πολλές περιοχές φοβούνται ότι θα χάσουν την παραγωγή τους ή θα υποβαθμιστεί το προϊόν τους”. Επιπλέον ο επικεφαλής της παράταξης “Δυναμικά Μπροστά” κ. Γιάννης Σωλήνης καταγγέλλει την δημοτική αρχή Μιτζικού ότι “αδιαφορεί μήνες τώρα σε αιτήματα των κατοίκων”.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της παράταξης του κ. Παπαδημητρίου,
«σε αναστάτωση βρίσκονται οι ελαιοπαραγωγοί στην πρώην δημοτική κοινότητα Μηλεών καθώς βλέπουν, για ακόμη μια χρονιά, τους κόπους τους να πηγαίνουν ουσιαστικά χαμένοι.Σαν να μην έφτανε η ασυνήθιστη ζέστη και τα τερτίπια του καιρού, που έχουν να αντιμετωπίσουν, βρίσκονται αντιμέτωποι και με την πλήρη αδιαφορία από την πλευρά του δήμου, με αποτέλεσμα κάποιοι να σκέφτονται σοβαρά την προσφυγή στη δικαιοσύνη, προκειμένου να αναζητηθούν οι ευθύνες για την για την πιθανή επίπτωση ή απώλεια της παραγωγής τους”.

Ειδική αναφορά κάνει η παράταξη στον άγιο Γεώργιο Νηλείας, όπου, όπως υποστηρίζει, η πηγή της Βασιλικής παραμένει ακόμη εκτός λειτουργία, παρά το γεγονός ότι ο δήμος και οι υπηρεσίες του γνωρίζουν ήδη από το προηγούμενο καλοκαίρι, αρκετά πριν τις καταστροφικές πλημμύρες, ότι ήταν αναγκαία η άμεση αντικατάσταση του κατεστραμμένου αγωγού της.

“Βέβαια, πράγμα που δεν μας προκαλεί πια εντύπωση, στις επανειλημμένες οχλήσεις και διαμαρτυρίες των παραγωγών δεν υπήρξε καμία απάντηση, ούτε και ανταπόκριση, καθώς το πρόβλημα ακόμη παραμένει άλυτο” σημειώνει χαρακτηριστικά.

Επίσης, όπως ισχυρίζεται η παράταξη του κ. Παπαδημητρίου, στην περιοχή Κατάκολο, και παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του τοπικού συμβουλίου καθώς και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Ραμματά, από τον προηγούμενο χρόνο, ότι θα κατασκευαστεί άμεσα αγωγός, η κατάσταση παραμένει η ίδια.

“Θα θέλαμε βέβαια να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη περιοχή παρουσιάζει την ιδιοτυπία να μην διαθέτει ούτε καν χωμάτινο αυλάκια, με αποτέλεσμα να είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία η κατασκευή αγωγού, καθώς γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ουσιαστικά στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων, τους οποίους ο Δήμος αντιμετωπίζει με διαφορετικά σταθμά” προσθέτει και διερωτάται: “Άραγε παίζει το ρόλο του το γεγονός ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα στελέχη της παράταξης Μιτζικού δεν έχουν κτήματα στη συγκεκριμένη περιοχή; Στις περιοχές που διαθέτουν κτήματα συμβαίνει άραγε το ίδιο;”.

Και ανακοίνωση της παράταξης καταλήγει πως “το πρόβλημα δεν σταματά εδώ, καθώς τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και στις Πινακάτες. Στην πηγή της Μηλιάς, αν και είναι γνωστό στην δημοτική αρχή ότι εδώ και επτά πλέον μήνες οι κατολισθήσεις έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές που καθιστούν αναγκαία την αντικατάσταση του αγωγού, καμιά ενέργεια ή πρωτοβουλία δεν ελήφθη από την πλευρά του Δήμου! Στη Βυζίτσα δε, οι παραγωγοί ακόμη δεν γνωρίζουν εάν και πότε θα ποτίσουν! Και ήδη βρισκόμαστε στα τέλη Απριλίου!»

Γιάννης Σωλήνης: Ανύπαρκτη η δημοτική αρχή, απελπισμένοι οι κάτοικοι

Οξεία κριτική δέχεται η δημοτική αρχή και από την παράταξη “Δυναμικά Μπροστά”. “Εν όψει του Πάσχα έρχεται κόσμος και είναι ντροπή να αντικρίζουν αυτή την κατάσταση. Ο κ. Σωλήνης, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, επικρίνει προσωπικά τον αντιδήμαρχο Σηπιάδος για αδιαφορία, υποστηρίζοντας ότι την προηγούμενη τετραετία στη κοινότητα Προμυρίου δεν έγινε κανένα σοβαρό έργο υποδομής.

Η παράταξη “Δυναμικά Μπροστά” καταγγέλλει ότι οκτώ μήνες παραμένουν χωρίς νερό οικισμοί με μόνιμους κατοίκους. “Μετά την καταστροφή, ο Πλατανιάς δεν έχει πλυθεί. Είναι μέσα στο χώμα. Έχει υποχρέωση ο αντιδήμαρχος καθαριότητας να μεριμνήσει να πλυθεί το χωριό. Να φέρει υδροφόρες και με μάνικες να γίνει καθαριότητα” αναφέρει ο κ. Σωλήνης

Για τα θέματα αυτά, όπως αναφέρει, θα ζητήσουν απαντήσεις οι σύμβουλοι της παράταξης στο επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής (26/4). “Αυτή τη φορά θέλουμε αλήθειες, όχι αλλά ψέματα. Θέλουμε χρονοδιάγραμμα. Επίσης βλέπουμε ανακοινώσεις για χρήματα 500.00€ στον Πλατανιά και 150.000€ στο Προμύρι για εσωτερική οδοποιία. Τι γίνεται με αυτά τα χρήματα;Που πήγαν αυτά τα χρήματα; Γιατί έργο δεν είδαμε. Τα ερωτήματα πολλά, περιμένουμε απαντήσεις και αλήθειες” καταλήγει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ