Προκρίθηκαν οι Θάντερ | Νέο “μπρέικ” οι Σέλτικς

by admin
0 views

Συγκεκριμένα, οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ ολοκλήρωσαν τον… περίπατο κόντρα στους Πέλικανς, μιας και νίκησαν και το Game 4, αυτήν τη φορά με 97-89 στη Νέα Ορλεάνη. Κάπως έτσι, οι “αστραπές” προκρίθηκαν με… σκούπα (σ.σ. 4-0) και περιμένουν στον επόμενο γύρο είτε τους Λος Άντζελες Κλίπερς, είτε τους Ντάλας Μάβερικς.

Ο κορυφαίος των νικητών ήταν για άλλη μια φορά ο Σέι Γκίλτζεους-Αλεξάντερ, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 24 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο υποψήφιος MVP έβαλε και μερικά κρίσιμα καλάθια στο φινάλε, ώστε να… σφραγίσει το αποτέλεσμα. Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας με 19 πόντους και 13 ριμπάουντ, αλλά και ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ με άλλους 20 κατέβαλλαν σημαντική προσπάθεια, αλλά δεν κατάφεραν να οδηγήσουν την ομάδα τους σε έστω μια νίκη. Δεδομένα, η απουσία του Ζάιον Γουίλιαμσον έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην έκβαση του ζευγαριού.

Νωρίτερα, οι Μπόστον Σέλτικς έκαναν νέο μπρέικ στην έδρα των Χιτ στο Μαϊάμι. Οι “κέλτες” επικράτησαν με 102-88 και πέτυχαν το 3-1. Κάπως έτσι, θα επιστρέψουν στη Βοστώνη με την ευκαιρία να εξασφαλίσουν την πρόκριση στο Game 5. Απροσδόκητος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Ντέρικ Γουάιτ, ο οποίος σταμάτησε στους 38 πόντους. Ο Τζέισον Τέιτουμ με 20, αλλά και 11 ριμπάουντ. Για τους ηττημένους έδωσε μεγάλες “μάχες” ο Μπαμ Αντεμπάγιο, ο οποίος έβαλε 25 πόντους, κατέβασε 17 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ, όμως είδε ότι οι προσπάθειές του δεν ήταν αρκετές.

Για την ομάδα της Φλόριντα η απουσία του Τζίμι Μπάτλερ είναι κάτι παραπάνω από σημαντική και φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά την εξέλιξη της σειράς. Μια αντίστοιχη δεν αποκλείεται να έχουν και οι “πράσινοι”, μιας και Κρίσταπς Πορζίνγκις τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του ματς και αναμένονται νεότερα. Το Game 5 έχει προγραμματιστεί για τα ξημερώματα της Μεγάλης Πέμπτης (2/5, 02:30) στο “TD Garden”.//Α.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ