Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ για να ολοκληρώσουν την έκπληξη

by admin
2 views

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δεύτεροι αγώνες των play-off και των play-out της Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών, καθώς τουλάχιστον τα τρία από τα τέσσερα ζευγάρια ξεκίνησαν με συναρπαστικές μονομαχίες και εκπλήξεις.

Στους προημιτελικούς των play-off, τα δεδομένα ανατράπηκαν, με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό να “σπάνε” την έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης και του Πανιωνίου, αντίστοιχα, και να βρίσκονται ένα βήμα μακριά από την υπέρβαση. Κι αν η επικράτηση των “πράσινων” στη Νέα Σμύρνη (25-24), μετά από μία μαραθώνια διαδικασία 28 πέναλτι, ήρθε σε συνέχεια των δύο νικών του “τριφυλλιού” στη Β΄ φάση του πρωταθλήματος, η νίκη του “Δικεφάλου του βορρά” στο Σεράφειο (12-11) μπορεί να χαρακτηριστεί ως η έκπληξη της χρονιάς. Οι “ασπρόμαυροι” θα προσπαθήσουν να… τελειώσουν τη δουλειά αύριο (24/4) στο Ποσειδώνιο, αλλά φυσικά το έργο τους δεν θα είναι εύκολο, αφού η “αμφίβια ταξιαρχία” έχει την εμπειρία και την ποιότητα για να ανατρέψει την κατάσταση. Υπενθυμίζεται ότι ο νικητής του ζευγαριού θα παίξει στους ημιτελικούς με τη Βουλιαγμένη.

Ο Παναθηναϊκός έκανε τη… μισή δουλειά στη Νέα Σμύρνη και τώρα καλείται να υπερασπιστεί την έδρα του, στο Πάρκο Γουδή, ώστε να επιστρέψει στην τετράδα της Α1 μετά από οκτώ χρόνια. Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη έχει την κεκτημένη ταχύτητα από τις τρεις διαδοχικές νίκες επί του Πανιωνίου (μέσα σε διάστημα 50 ημερών), με τους “κυανέρυθρους” να επιζητούν την ισοφάριση ώστε να “σώσουν” τη χρονιά, στην οποία ξεκίνησαν με μεγαλεπήβολους στόχους. Η ομάδα που θα προκριθεί, θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον Ολυμπιακό.

Στα play-out, η ΑΕΚ είναι το φαβορί στην αυριανή (24/4) αναμέτρηση με τον ΟΦΘ στη Θεσσαλονίκη και θα προσπαθήσει να πανηγυρίσει τη δεύτερη νίκη της -μετά το 17-10 του πρώτου αγώνα- και να “σφραγίσει” την παραμονή της στην Α1. Αντίθετα, μάχη μέχρις εσχάτων αναμένεται να δώσουν Χανιά και ΝΟ Πατρών, που συγκρούονται το μεσημέρι της Πέμπτης (25/4) στην Κρήτη. Η αχαϊκή ομάδα επικράτησε στο πρώτο ματς με 15-14 στα πέναλτι και θα επιδιώξει να διπλασιάσει τς νίκες της και να μείνει στην κατηγορία. Ο ΝΟΧ, από την άλλη, παίζει το τελευταίο “χαρτί” του και θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει τη σειρά, ώστε να πάει σε έναν “τελικό” παραμονής στην Πάτρα.

Σημειώνεται ότι, αν και όπου απαιτηθεί τρίτο παιχνίδι (είτε στα play-off είτε στα play-out), αυτό θα γίνει το Σάββατο 27/4.

Το πρόγραμμα:

PLAY-OFF (2οι αγώνες)

========

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/4

Γουδή 19:30 Παναθηναϊκός-Πανιώνιος (Σπανούδης, Μπουδραμής)

  • Ο Παναθηναϊκός προηγείται με 1-0 στις νίκες.

Ποσειδώνιο 20:30 ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης (Μπιράκης, Αχλαδιώτης)

  • Ο ΠΑΟΚ προηγείται με 1-0 στις νίκες.

PLAY-OUT (2οι αγώνες)

========

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/4

Ποσειδώνιο 15:00 ΟΦΘ-ΑΕΚ (Αχλαδιώτης, Κατσώνης)

  • Η ΑΕΚ προηγείται με 1-0 στις νίκες.

ΠΕΜΠΤΗ 25/4

Χανίων 14:00 Χανιά-ΝΟ Πατρών (Σπανούδης, Μαρκοπούλου)

  • Ο ΝΟ Πατρών προηγείται με 1-0 στις νίκες.//Ν.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ