Ο Μίλωνας έχασε, αλλά έγραψε ιστορία κόντρα στον ελλιπή Ολυμπιακό

by admin
3 views

 

Η ομάδα του Σάκη Ψάρρα πήρε δύο σετ κόντρα στους Πειραιώτες μέσα στο “Κλειστό Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη” στην τελευταία αγωνιστική της Volley League, αλλά ηττήθηκε με 3-2. Κάπως έτσι κατέκτησε για πρώτη φορά την 3η θέση στην κατάταξη και έγινε… ανανέωση του ραντεβού στα ημιτελικά.

Οι Νεοσμυρνιώτες έκαναν… πάρτι στο πρώτο σετ, ξεφεύγοντας από πολύ νωρίς στο σκορ. Οι διαφορές που δημιούργησαν έμοιαζαν… αδύνατο να καλυφθούν. Ο Ολυμπιακός βρισκόταν αρκετά μακριά από τα συνηθισμένα στάνταρ απόδοσής του και έμεινε πίσω με 1-0 χάρη στο εμφατικό 25-15. Στο δεύτεροι οι δύο ομάδες ήταν πιο… κοντά, με τον Μίλωνα όμως να έχει συνεχώς την πρωτοπορία, με έναν έως τρεις πόντους. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο τελευταίο κομμάτι, με το 17-17. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν αγχώθηκαν, έκαναν ένα σερί 3-0 που τους έφερε σε θέση οδηγού κι έκλεισαν το σετ με 25-19, χάρη σε ωραία επίθεση του Γιορντάνοφ.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, το βαθμολογικό ενδιαφέρον χάθηκε οριστικά, μιας και η ομάδα του Ψάρρα πήρε τον πόντο που ήθελε και εξασφάλισε την 3η θέση στην κατάταξη. Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου που επιτεύχθηκε κάτι τέτοιο. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν καλύτερα το τρίτο σετ και έφτασαν γρήγορα στο +3 (7-4). Στη συνέχεια ήρθε η δίκη τους σειρά να κάνουν… πάρτι, μιας και ξέφυγαν με double score (18-9). Εν τέλει, μείωσαν στο συνολικό σκορ χάρη στο 25-13.

Αντίστοιχη ήταν και η εικόνα στο τέταρτο σετ, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί το ίδιο άνετα, ισοφαρίζοντας σε 2-2 με το εμφατικό 25-14. Κάπως έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Μίλωνας έμοιαζε να ξυπνάει και βρέθηκε να προηγείται με 8-6. Οι Νεοσμυρνιώτες όμως δέχθηκαν την ανατροπή στο φινάλε από τους πρωταθλητές, ηττήθηκαν με 17-15 (3-2 σετ) και πλέον ετοιμάζονται να τους αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά.

Τα σετ: 15-25, 19-25, 25-13, 25-14, 17-15

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ