Ολλανδία: Υποστηρίζει τη συμφωνία Ράμα-Μελόνι για τους αιτούντες άσυλο και τους μετανάστες

by admin
0 views

Η Ολλανδία και πολλά άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εργάζονται για τη σύνταξη επιστολής με την οποία θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να οργανώσει καταλύματα για αιτούντες άσυλο σε χώρες εκτός ΕΕ, σύμφωνα με το https://nltimes.nl/.

Οι αιτούντες άσυλο μπορούν να υποβάλουν αίτηση για άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα πρέπει να παραμείνουν σε χώρα εκτός ΕΕ όσο περιμένουν την απόφαση σχετικά με την αίτηση τους.

Επίσης οι αιτούντες άσυλο που έχουν εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα μπορούν να φιλοξενηθούν σε χώρες εκτός ΕΕ μέχρι το ταξίδι της επιστροφής τους.

Η Τσεχική Δημοκρατία και η Δανία έχουν ξεκινήσει αυτό το σχέδιο. Η ιδέα είναι παρόμοια με μια συμφωνία που υπέγραψε η Ιταλία με την Αλβανία τον Νοέμβριο.

Η Αλβανία, χώρα εκτός ΕΕ, θα φιλοξενήσει μερικούς από τους αιτούντες άσυλο που διασώθηκαν στη θάλασσα με έξοδα της Ιταλίας, ενώ οι ιταλικές αρχές διεκπεραιώνουν τα αιτήματά τους για άσυλο.

Δεν είναι σαφές με ποιες χώρες εκτός ΕΕ, η Ολλανδία και άλλες χώρες μέλη της ΕΕ θέλουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνάψει αυτές τις συμφωνίες.

Εν τω μεταξύ, ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών, Eric van der Burg, δήλωσε ότι οι χώρες της ΕΕ αναζητούν πρόσθετες λύσεις για να ενισχύσουν τον έλεγχό τους στη μετανάστευση και χαρακτήρισε τη συνεργασία μεταξύ των χωρών απαραίτητη για αυτό.

«Αυτός είναι ο λόγος που είμαι υπέρ των χωρών που επίσης αναζητούν λύσεις εκτός του συνηθισμένου πλαισίου, όπως οι συμφωνίες που έκανε η Ιταλία με την Αλβανία», τόνισε ο Έρικ βαν ντερ Μπουργκ και πρόσθεσε, «αυτές οι λύσεις πρέπει, ανά πάσα στιγμή, να είναι σύμφωνες με το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο».

Πηγή: ATSH

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ