Οι πιο σκληροί της Ευρώπης, επιστρέφουν στον “τόπο του εγκλήματος”

by admin
0 views

Η πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας (το είχε πράξει και το 2015), συνιστά τεράστια επιτυχία κι αποδεικνύει πως ο σύλλογος δεν φοβάται καμία πρόκληση, ενώ δεν στηρίζεται σε παίκτες αλλά δύναμή του είναι το σύνολο. Γνωρίζετε πολλούς συλλόγους να χάνουν τον MVP της κορυφαίας λίγκας της Ευρώπης (Βεζένκοφ), έναν γηγενή παίκτη πρώτης γραμμής (Σλούκας) και παρόλα αυτά να μένουν στον αφρό;

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δημιούργησε ένα σύνολο, όχι τόσο θελκτικό, όσο το περσινό, όμως η νοοτροπία “refuse to lose” έχει εντυπωθεί σε όλο τον οργανισμό κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Ο Έλληνας κόουτς δεν πανικοβλήθηκε από τα αλλεπάλληλα προβλήματα τραυματισμών, έκανε λάθη στο recruiting, όμως δεν είναι δογματικός. Έφερε δύο παίκτες να ισχυροποιήσει τη front line, η ομάδα βελτιώθηκε, πραγματοποίησε έναν φανταστικό δεύτερο γύρο και στα playoffs, έκανε αυτό που γνωρίζει καλά.

Δεν “μάσησε” από το ξύλο της Μπαρτσελόνα, δεν πανικοβλήθηκε από το break στο Game 3 (χάρη σε διαιτητικό λάθος) και με περίσσια εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της, κατόρθωσε να αποδράσει από το Palau Blaugrana με σκορ 59-63 και πλέον περιμένει τη Ρεάλ Μαδρίτης στον δεύτερο ημιτελικό του Final Four, για να πάρει τη ρεβάνς για τον περσινό χαμένο τελικό στο Κάουνας (79-78).

Δεν θα κάτσουμε να αναλύσουμε τη σπουδαία αναμέτρηση με τους “μερέγχες”, όμως η δήλωση του γενικού διευθυντή της ΚΑΕ Ολυμπιακός Νίκου Λεπενιώτη, αποτυπώνει την ψυχοσύνθεση όλων στον Πειραιά. “Πιστεύω στο κάρμα και φέτος μπορούμε να κατακτήσουμε τη Euroleague” κι αυτό αφουγκράζονται παίκτες και προπονητής.

Ο Ολυμπιακός είναι με διαφορά η πιο σκληρή ομάδα της Euroleague, όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, βγάζει τον καλύτερο του εαυτό κι αυτό τον κάνει τόσο ξεχωριστό και επιτυχημένο τα τελευταία χρόνια.

ΥΓ. Δύο ελληνικές ομάδες στο Final Four της Euroleague; Μπασκετική ονείρωξη.

ΥΓ2. Μπαρτζώκας και Μακίσικ έδωσαν συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και μακάρι το ελληνικό μπάσκετ να συνεχίσει ενωμένο, χωρίς συγκρούσεις την πορεία του.

ΥΓ3. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ επέστρεψε και χωρίς να εντυπωσιάσει έκανε double double (10π., 10ριμπ.), δείχνοντας την ανωτερότητα του, απέναντι στους Βέσελι και Γουίλι Ερνανγκόμεθ.

ΥΓ4. Ο Κώστας Παπανικολάου είναι η ψυχή του Ολυμπιακού και στα 34 του είναι αναντικατάστατος.

Οι πιο σκληροί της Ευρώπης, επιστρέφουν στον “τόπο του εγκλήματος”
Eurokinissi

Δημήτρης Μπούκας

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ