Οι Πειραιώτες το άξιζαν και κατέκτησαν το πρωτάθλημα (highlights)

by admin
0 views

Η ομάδα του Καστελάνι είχε πάρει το προβάδισμα με 2-0 σετ (25-17, 25-19), όμως από εκεί και πέρα οι πράσινοι εκμεταλλεύτηκαν τον τραυματισμό του Τζούριτς και γύρισαν τούμπα το παιχνίδι. Με αιχμή του δόρατος τον Ερνάντεζ, που πέτυχε 20 πόντους, πήρε τα δύο επόμενα σετ με σκορ 20-25 και 21-25, όμως οι φιλοξενούμενοι, δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή στο σκορ.

Ο Ολυμπιακός με όπλο το σερβίς και τον σπουδαίο Ιντάγλκο, πήρε το tiebreak με 15-12 και ολοκλήρωσε το νταμπλ (14ο) στην Ελλάδα, καθώς κατέκτησε και το Κύπελλο τη φετινή αγωνιστική περίοδο.


O αγώνας

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τον Κασαμπαλή σε θέση πασαδόρου, τους Ρανγκέλ και Βουλκίδη ως κεντρικούς, τους Κόβαρ και Πρωτοψάλτη στα άκρα, τον Ερνάντεζ διαγώνιο και τον Ζήση σε θέση λίμπερο. Από τη μεριά του ο Ολυμπιακός είχε ως πασαδόρο τον Τράβιτσα, οι Ιντάλγκο και Κουμεντάκης ήταν οι δύο ακραίοι, οι Τζούριτς και Παγιένγκ αγωνίστηκαν ως κεντρικοί, ο Στερν ήταν ο διαγώνιος και ο Τζιάβρας λίμπερο.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο πρώτο σετ (7-7), ωστόσο ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεφύγει με +3 (12-9), εκμεταλλευόμενος τις κόντρα επιθέσεις και στη συνέχεια με +4 (14-10), ενεργοποιώντας τον Ιντάλγκο. Το τάιμ άουτ του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έφερε προσωρινή βελτίωση για τον Παναθηναϊκό, που μείωσε σε 14-12 με άσσο του Ερνάντεζ, αλλά τα λάθη στην «πράσινη» πλευρά έφεραν και πάλι τους «ερυθρόλευκους» στο +4 (17-13). Ο Παναθηναϊκός αν και είχε απάντηση μειώνοντας σε 17-15, έπειτα από άσσο του Πετρέα, στη συνέχεια κατέρρευσε και βγάζοντας πολλά προβλήματα στην υποδοχή έχασε το σετ με 25-17.

Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε άσχημα, μένοντας πίσω με 6-3 και 8-4. Οι «πράσινοι» έδειχναν να μην μπορούν να απαντήσουν, με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος να περάσει σε θέση λίμπερο το Βασίλη Κωστόπουλο, αφού ο Γρηγόρης Κοντοστάθης ήταν νοκ-άουτ με ίωση. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν πίσω ακόμα και -6 (14-8), αφού τα προβλήματα στην υποδοχή ήταν σημαντικά. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» έριξε στο ματς και τον Φράγκο αντί του Κόβαρ, αφού ο Ιταλός δεν είχε βρει ρυθμό, όμως το 17-10 επιβεβαίωνε την ανωτερότητα των γηπεδούχων, που ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί στην επίθεση ελλείψει και του καλού πράσινου μπλοκ. Οι «πράσινοι» φάνηκαν να… αδειάζουν ψυχολογικά και με 25-19, απώλεσαν και το δεύτερο σετ.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε περιθώρια για άλλες απώλειες και με τους Πετρέα και Φράγκο να δίνουν σημαντικές λύσεις στην αρχή του τρίτου σετ, προηγήθηκε με 4-7. Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 8-9, αλλά οι «πράσινοι» από τα καλά σερβίς του Φράγκου μπόρεσαν και πάλι να ξεφύγουν (11-15), αναγκάζοντας τον προπονητή του Ολυμπιακού να καλέσει τάιμ άουτ. Το «τριφύλλι» ήταν βελτιωμένο σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, στοιχείο που τον βοήθησε να προηγηθεί με 12-18, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το μομέντουμ κατεβάζοντας τη διαφορά στο -2 (16-18). Ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να ελέγξει τα συναισθήματά του και να μπει στην τελική ευθεία του σετ έχοντας το υπέρ του 18-20, το οποίο και υπερασπίστηκε, διαμορφώνοντας το 20-25 και το 2-1 στα σετ.

Η εκκίνηση του Παναθηναϊκού ήταν καταστροφική στο 4ο σετ. Οι «πράσινοι» έμειναν πίσω με 5-1 και έτσι ο Ανδρεόπουλος έριξε στο ματς και τον Κάμερον Κερν, τον Καναδό πασαδόρο αντί του Κασαμπαλή. Η αλλαγή πασαδόρου ευνόησε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ισοφάρισαν σε 6-6 μετά από άσσο του Πετρέα για να προσπεράσουν με 6-7, ύστερα από μπλοκ του Βουλκίδη. Το «τριφύλλι» διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα (12-15), αφού είχε καταφέρει να βρει ρυθμό στο σερβίς και να πιέζει την υποδοχή των γηπεδούχων. Ρυθμό όμως βρήκε και ο Στερν που με δύο άσσους έφερε το ματς στα ίδια (15-15), για να έρθει το «ερυθρόλευκο» προσπέρασμα στη συνέχεια (16-15). Με το σκορ στο 19-18, το σετ διακόπηκε για περίπου 15 λεπτά αφού ένα μπουκάλι έπεσε στον πάγκο του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για εκκένωση της θύρας των οργανωμένων του Ολυμπιακού, που δεν ήταν και πολλοί! Το σετ πήγαινε πόντο-πόντο. Το «τριφύλλι» ξέφυγε με +2 (21-23) και με 21-25, οι «πράσινοι» πήραν το σετ, ισοφάρισαν σε 2-2 και έστειλαν τον 4ο τελικό στο τάι μπρέικ.

Το τάι μπρέικ ξεκίνησε άσχημα για τον Παναθηναϊκό, καθώς έμεινε πίσω με 5-1. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ και οι «πράσινοι» επέστρεψαν καλύτεροι μειώνοντας σε 7-5, ύστερα από άσσο του Ερνάντεζ. Το «τριφύλλι» επέστρεψε για τα καλά στο πέμπτο σετ, ισοφαρίζοντας σε 9-9, εξέλιξη που έφερε το δεύτερο τάιμ άουτ για τον Καστελάνι. Ο Πετρέας με τα σερβίς του έκανε τρομερή δουλειά και με άσσο «έγραψε» το 9-10, αλλά με συνεχόμενα μπλοκ οι «ερυθρόλευκοι» προσπέρασαν με 12-10. Το σετ δεν είχε επιστροφή, ο Παναθηναϊκός έχασε το τάι μπρέικ με 15-12, τον αγώνα με 3-2 σετ και το πρωτάθλημα με 3-1.

Τα σετ: 3-2 (25-17, 25-19, 20-25, 21-25, 15-12)

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ