ΟΗΕ: Μία ισραηλινή επίθεση κατά της Ράφα θα παραβίαζε την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης

by admin
4 views

Μία χερσαία επίθεση στην πόλη της Ράφα στην Λωρίδα της Γάζας θα παραβίαζε την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, δήλωσε ο Υπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Φόλκερ Τουρκ.

«Δεν βλέπω πώς μία τέτοια επιχείρηση μπορεί να είναι συμβατή με τα δεσμευτικά προσωρινά μέτρα που αποφάσισε το Διεθνές Δικαστήριο», δήλωσε ο Υπατος Αρμοστής ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρουσιάζοντας την έκθεση των υπηρεσιών του για την κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη.

Στις 27 Ιανουαρίου, το ανώτατο δικαστικό όργανο των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε το Ισραήλ να εμποδίσει κάθε ενέργεια γενοκτονίας στην Γάζα.

Το Διεθνές Δικαστήριο με έδρα την Χάγη κάλεσε επίσης το Ισραήλ να λάβει «άμεσα μέτρα» για να επιτραπεί η παροχή «ανθρωπιστικής βοήθειας που έχουν επείγουσα ανάγκη οι Παλαιστίνιοι» στην Λωρίδα της Γάζας. Ωστόσο, δεν ζήτησε εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός.

«Η προοπτική μίας χερσαίας ισραηλινής επίθεσης στην Ράφα θα έδινε νέα διάσταση στον εφιάλτη των κατοίκων της Γάζας», είπε ο Φόλκερ Τουρκ.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δεσμευθεί για την πραγματοποίηση της ισραηλινής επίθεσης στην Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας, στα σύνορα με την Αίγυπτο, όπου έχουν καταφύγει εκατοντάδες χιλιάδες παλαιστίνιοι εσωτερικοί πρόσφυγες και επιμένει ότι ενδεχόμενη συμφωνίας ανακωχής δεν θα ματαιώσει την ισραηλινή επιχείρηση, αλλά απλώς θα την καθυστερήσει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ