Νομίσματα κρυπτογράφησης και το μέλλον των χρημάτων

by admin
4 views

Τα χρήματα και ο τρόπος που τα χρησιμοποιούμε έχουν αλλάξει τις τελευταίες δεκαετίες. Με τις ψηφιακές και ανέπαφες πληρωμές να αυξάνονται, οι επιλογές που κάνουμε, ως ιδιώτες και επιχειρήσεις έχουν αντίκτυπο.

Η έκθεση Future of Money στην τράπεζα της Αγγλίας, εξηγεί όρους όπως η τεχνολογία Blockchain, το cloud computing και τα cryptoassets όπως το Bitcoin, το Ethereum ή το XRP, καθώς και τη χρήση συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης που μαθαίνουν από τη συμπεριφορά των χρηστών για την αυτοματοποίηση εργασιών, τον εντοπισμό απάτης και την επιτάχυνση των πληρωμών ενω αναφερεται και στους τρόπους για να γίνει η τραπεζική πιο βιώσιμη και ηθική. Από τα ψηφιακά νομίσματα μέχρι τη σημασία των μετρητών στην καθημερινή μας ζωή, από τη βιωσιμότητα έως τη διασφάλιση ότι έχουμε επιλογή και πρόσβαση σε διαφορετικούς τρόπους πληρωμής.

Νομίσματα κρυπτογράφησης και το μέλλον των χρημάτων

Τα τελευταία δέκα χρόνια, οι πληρωμές σε μετρητά στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μειωθεί με ταχύτητα, επιταχυνόμενες από την πανδημία Covid-19. Το 2011, το 55% των πληρωμών έγιναν σε μετρητά, μειώνοντας στο 15% το 2021 και με τις προβλέψεις να υποδηλώνουν πλέον περαιτέρω πτώση στο 6% έως το 2031. Ταυτόχρονα, περίπου 70 εκατομμύρια πληρωμές με πιστωτική και χρεωστική κάρτα πραγματοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθημερινα και η Τράπεζα της Αγγλίας καταγράφει ημερησίως ηλεκτρονικές πληρωμές αξίας περίπου 775 δισεκατομμυρίων λιρών.

Παρά όλα αυτά τα νέα συστήματα, τα μετρητά εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά σημαντικά. Το 2022, 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είχαν τραπεζικό λογαριασμό και εξαρτιόνταν πλήρως από μετρητά, και πολλές επιχειρήσεις είναι πιθανό να παραμείνουν μόνο σε μετρητά στο μέλλον. Η διασφάλιση επαρκούς προσφοράς τραπεζογραμματίων για την οικονομία είναι μια από τις πιο σημαντικές εργασίες που κάνει η Τράπεζα της Αγγλίας και αυτή η έκθεση θα εξερευνήσει μέρος αυτού του έργου.

Νομίσματα κρυπτογράφησης και το μέλλον των χρημάτωνΝομίσματα κρυπτογράφησης και το μέλλον των χρημάτων

Η Jennifer Adam, Επιμελήτρια στο Μουσείο της Τράπεζας της Αγγλίας, δήλωσε: «Ο τρόπος με τον οποίο χειριζόμαστε τα χρήματα έχει μεταμορφωθεί εντελώς τον περασμένο αιώνα, από χρυσά και ασημένια νομίσματα μέχρι το smartphone. Στην έκθεση μπορεί κανεις να δει και τα νέα χαρτονομίσματα με το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου Γ’ που θα κυκλοφορήσουν από τις 5 Ιουνίου 2024.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ